Ambasada Suediei, mesaj hilar după incidentul elicopterului aterizat forţat în Capitală. Postarea a devenit virală pe reţelele de socializare!

Ambasada Suediei a venit cu o reacţie surprinzătoare după ce un elicopter militar al Statelor Unite ale Americii a aterizat forţat în rondul de la Aviatorilor, din Capitală.

15 iul. 2021, 13:27
Ambasada Suediei, mesaj hilar după incidentul elicopterului aterizat forţat în Capitală. Postarea a devenit virală pe reţelele de socializare!

Ambasada Suediei, mesaj hilar după incidentul elicopterului aterizat forţat în Capitală. Instituţia şi-a permis o glumă după situaţia care, din fericire, a avut un final fericit. Postarea s-a viralizat imediat şi mii de români au reacţionat, postând la rândul său mesaje haioase.

Ambasada Suediei, mesaj hilar după incidentul elicopterului aterizat forţat în Capitală.

„Cine are prioritate în sensul giratoriu de la Aviatorilor? Elicopterul/autoturismul?”, se arată în postarea distribuită de Ambasada Suediei la Bucureşti.  La scurt timp, instituţia a venit şi cu o completare în care felicită pilotul care  a gestionat situaţia cum s-a putut mai bine.

Echipajul elicopterului militar american care a aterizat de urgenţă în Capitală a raportat o defecţiune care a impus aterizarea de urgenţă, au transmis, joi, reprezentanţii MInistrului Apărării Naţionale. În urma incidentului, Parchetul Militar a deschis un dosar penal. Evenimentul este anchetat atât de către autorităţile din România, cât şi de către oficialii americani.

Purtătorul de cuvând al MApN, Constantin Spânu, a precizat, joi, că elicopterul paticipa la un exerciţiu în vederea pregătirii evenimentelor de Ziua Forţelor Aeriene Române.

”În cadrul acestui zbor de antrenament, elicopterul de tip Black Howk a raportat o defecţiune tehnică ce a impus aterizarea de urgenţă. Din primele date, nu sunt pagube altele decât cele ce le-aţi văzut – sunt doi stâlpi care s-au dărâmat şi înţeleg că sunt două maşini atinse de aceştia în cădere. Nu sunt victime în urma acestui incident. Cauzele urmează să fie stabilite de o investigaţie comună, între Forţele Aeriene Române şi Armata Americană, autorităţile militare americane care deţin acest aparat de zbor”, a declarat acesta.

Reprezentanţii Parchetului Militar au deschis un dosar penal.

”Am fost sesizaţi cu privire la acest eveniment, astfel încât s-a deschis o cauză penală în care se fac cercetări cu privire la cele întâmplate. Cel mai probabil, va fi o încadrare 349 – 350 Cod Penal – neluarea şi nerespectarea măsurilor privind siguranţa şi securtatea în muncă, dar este doar o estimare”, a transmis reprezentantul Parchetului Militar.

Peste zece echipaje de Poliţie Rutieră s-au deplasat în zona accidentului.

”În dinamică, au dispus măsuri de restricţionare a traficului – ambele sensuri al Bulevardului Cnstantin Breza, Aviatorilor – practic zonele care converg către această zonă unde s-a produs incidentul. Vorbim, sincer, de ceva neobişnuit, colegii au fost foarte prompţi”, a transmis, la rândul său, reprezentantul Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Citeşte şi: Incident aviatic în Bucureşti. Elicopter militar, la un pas de tragedie după ce a aterizat pe străzile din Capitală. Mai mulţi stâlpi au fost doborâţi!
 


loading...