Ministrul de Interne, prima reacţie după elicopterul militar aterizat de urgenţă în Bucureşti: Este o anchetă în derulare!

Ministrul Lucian Bode a venit cu o primă reacţie după ce un elicopter care participa la un exercițiu militar a aterizat de urgență în Piața Charles de Gaulle din Capitală.

15 iul. 2021, 11:42
Ministrul de Interne, prima reacţie după elicopterul militar aterizat de urgenţă în Bucureşti: Este o anchetă în derulare!

Ministrul de Interne, prima reacţie după elicopterul militar aterizat de urgenţă în Bucureşti. Guvernantul a anunţat că este o anchetă în derulare.

Ministrul de Interne, prima reacţie după elicopterul militar aterizat de urgenţă în Bucureşti: Este o anchetă în derulare!

„Când au sesizat acea defecțiune, au hotărât să aterizeze forțat într-un loc pe care l-au considerat sigur. Din informațiile pe care noi le avem în acest moment, sunt doar pierderi materiale. La aterizare a atins doi stâlpi, care au căzut peste mașini. Sunt câteva mașini avariate, nu sunt victime! Am securizat zona”, a spus ministrul Lucian Bode, joi, 15 iulie.

Circulaţia este restricţionată joi, în zona Pieţei Charles de Gaulle din Capitală, după ce un elicopter care participa la un zbor de antrenament pentru Ziua Aviaţiei, a aterizat în sensul giratoriu. În urma incidentului au fost avariate două maşini şi doi stâlpi de iluminat, potrivit reprezentanţilor Brigăzii Rutiere.

Un elicopter aparținând Armatei americane a trebuit să aterizeze forțat în nordul Bucureștiului, în Piața Charles de Gaulle, chiar pe șosea, unde a doborât stâlpi de iluminat. Potrivit Digi 24, şeful Statului Major al Forțelor Aeriene a anulat evenimentele de Ziua Aviației, după incidentul care a implicat aterizarea forțată a unui elicopter american Black Hawk, care participa la antrenamentele pentru această zi.

Citeşte şi: Tragedie în munții Făgăraș. O turistă de 67 de ani a murit în urma unui stop cardio-respirator. A fost chemat și elicopterul în ajutor, însă nu s-a mai putut face nimic.
“Ambasada SUA a luat cunoștință de incident și urmărește îndeaproape evoluțiile. Înțelegem că nu au existat răniți. Lucrăm alături de partenerii noștri români pentru rezolvarea situației și vom furniza informații actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile”, arată un comunicat al biroului de presă.

Elicopterul militar aparţine Statelor Unite ale Americii şi ar fi suferit o defecţiune tehnică. Din fericire, pilotul elicopterului a găsit zona perfectă pentru a ateriza fără a provoca alte pagube, astfel că a efectuat o aterizare de urgenţă în sensul giratoriu de la Aviatorilor.

Citeşte şi: Incident aviatic în Bucureşti. Elicopter militar, la un pas de tragedie după ce a aterizat pe străzile din Capitală. Mai mulţi stâlpi au fost doborâţi!