Ambasadorul Olandei, întâlnire cu Tudorel Toader: I-am transmis îngrijorările privind OUG pe justiţie. Sper că au fost înţelese

Ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner-Grubacic, s-a întâlnit, joi, cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Oficialul olandez a spus că i-a transmis ministrului Justiției îngrijorarea autorităţilor olandeze cu privire la OUG pe justiţie și că speră că "au fost înțelese și vor fi luate în considerare".

RomaniaTV.net
28 mart. 2019, 12:58
Ambasadorul Olandei, întâlnire cu Tudorel Toader: I-am transmis îngrijorările privind OUG pe justiţie. Sper că au fost înţelese

La finalul întâlnirii cu Tudorel Toader, ambasadorul Olandei a spus că în discuții și-a exprimat îngrijorările privind ordonanțele de urgență pe justiţie și că speră că „au fost înțelese și luate în considerare”.

„Ambasadorul Stella Ronner-Grubacic s-a întâlnit astăzi cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader, în cadrul dialogului bilteral pe tema justiţiei. Întâlnirea cu ministrul a fost deschisă şi utilă fiind centrată în principal pe subiectul ordonanţelor de urgenţă în dezbatere. Ambasadorul a transmis îngrijorarea părţii olandeze cu privire la aceste ordonanţe, exprimându-şi speranţa că acestea vor fi luate în considerare”, a anunţat Ambasada Olandei la Bucureşti.

Ambasadorul Olandei a mai spus că Tudorel Toader a asigurat-o că modificările care vor fi aduse Codurilor Penale sunt în beneficiul României și nu vor afecta sistemul de justiție.

„Ministrul Toader a dat asigurări că Ministerul Justiţiei nu va iniţia niciun document legislativ care nu respectă principiile şi valorile statului de drept”, a mai precizat Ambasada Olandei.

După întâlnirea cu ambasadorul Olandei, Tudorel Toader a postat pe Facebook un mesaj în care a ținut să precizeze că „ambasadoarea Olandei nu a descins la MJ”.

„Ambasadoarea Olandei nu ” a descins la MJ” in cursul zilei de astazi.
In urma cu o luna si jumatate a solicitat o intrevedere la MJ, intrevedere care a tot fost amanata, pana astazi, prin corelarea agendelor de lucru !”, a scris Tudorel Toader.