Ambasadorul Israelului: Nicio ţară nu e imună la atacurile teroriste.Mă simt în siguranţă în România

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Dan Ben-Eliezer, a declarat, la PRO TV, că nicio ţară nu este la adăpost de atacurile teroriste, evitând însă să spună dacă a primit vreodată informaţii că s-ar pregăti atentate pe teritoriul României.

RomaniaTV.net
25 nov. 2012, 12:11
Ambasadorul Israelului: Nicio ţară nu e imună la atacurile teroriste.Mă simt în siguranţă în România

Întrebat dacă este de părere că s-ar putea duce şi pe teritoriul României conflictul dintre Israel şi Autoritatea Palestiniană, ambasadorul a răspuns: „Nu cred că acest conflict din Gaza are vreo legătură cu România. Dar vreau să accentuez că Iranul susţine terorismul, terorismul la nivel global. Terorismul iranian e pus în practică de brigada Al Quds, care este, de fapt, afiliată Gărzii Revoluţionare Iraniene, precum şi de Hezbollah, cu care sunt aliaţi”.

El a amintit faptul că au existat atacuri teroriste în diferite ţări în care ţinta erau israelienii, dar nu numai, aşa că „nicio ţară nu e imună”.

Ambasadorul a menţionat în acest sens atacul de la Burgas, ân care ţintă au fost turişti israelieni în Bulgaria.

„Mai vreau să spun ceva. Cred că ştiţi că un fundamentalist islamic a dat o declaraţie… E un individ posibil implicat în incidentul din Burgas, pe nume Bakri, care a spus că România e pământ islamic. Declaraţia a fost condamnată de guvernul român”, a aminti Dan Ben-Eliezer.

Întrebat dacă a primit vreodată informaţii că s-ar pregăti atentate pe teritoriul României, ambasadorul Israelului a răspuns: „Întrebarea aceasta trebuie s-o puneţi autorităţilor româneşti care se ocupă cu aşa ceva. Ele v-ar putea informa dacă e cazul. Dar, aşa cum spuneam, nicio ţară nu-i la adăpost. Eu mă simt în mare siguranţă în România. Viaţa e foarte bună şi frumoasă aici”.