Ambasadorul palestinian, după declaraţia lui Dăncilă: Statele arabe nu mai susţin candidatura României în Consiliul de Securitate ONU

Ambasadorul Autorităţii Palestiniene la Bucureşti, Fuad Kokaly, a declarat luni că declaraţia premierului Viorica Dăncilă despre relocarea ambasadei la Ierusalim "va distruge speranţele" ca România să fie votată de statele arabe în Consilul de Securitate al ONU.

RomaniaTV.net
25 mart. 2019, 12:36
Ambasadorul palestinian, după declaraţia lui Dăncilă: Statele arabe nu mai susţin candidatura României în Consiliul de Securitate ONU

„Cred că efectele se simt de azi, dar nu este vorba numai de palestinieni, e vorba şi de toţi arabii. Nu vor accepta un astfel de pas. După cum ştiţi, susţinem România pentru că ţara dumneavoastră este candidată la Consiliul ONU. Am promis României să o susţinem pentru a obţine un mandat. Cred că Dăncilă va distruge speranţa ca România să devină membră a Consiliului de Securitate”, a declarat Fuad Kokaly la Realitatea TV.

„Am fost surprinsi de declaratia premierului Dancila facută la intalnirea din SUA potrivit careia intentioneaza sa mute ambasada la Ierusalim. În primul rând, acest lucru nu reprezintă poziția României și, de asemenea, contravine normelor internaționale și dreptului internațional. E o problemă sensibila pentru arabi, musulmani și creștini”, a mai spus ambasadorul Palestinei la București. 

Administraţia Prezidenţială a anunțat, luni, anularea de către partea iordaniană a vizitei regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei în România. Anularea vizitei delegaţiei din Iordania vine în urma declarațiilor făcute duminică de premierul Viorica Dăncilă privind intenţia Guvernului de a muta ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Regele Iordaniei l-a sunat pe preşedintele Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Regele Iordaniei l-a sunat pe Klaus Iohannis după ce şi-a anulat vizita în România UPDATE