Regele Iordaniei l-a sunat pe Klaus Iohannis după ce şi-a anulat vizita în România UPDATE

Publicat: Luni, 25 Martie 2019 12:29 // Actualizat: Luni, 25 Martie 2019 13:18 // Sursa: romaniatv.net

Administraţia Prezidenţială a anunțat, luni, anularea de către partea iordaniană a vizitei regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei în România. Anularea vizitei delegaţiei din Iordania vine în urma declarațiilor făcute duminică de premierul Viorica Dăncilă privind intenţia Guvernului de a muta ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Regele Iordaniei l-a sunat pe preşedintele Klaus Iohannis.

UPDATE Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei l-a sunat luni pe preşedintele Klaus Iohannis, după ce şi-a anulat vizita în România, informează România TV, citând surse din Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis regelui că raportul privind oportunitatea mutării Ambasadei României de laTel Aviv la Ierusalim nu este gata încă şi că nu s-a luat nicio decizie în acest sens.

________

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, urma să îl primească în această după-amiază pe Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea al Regatului Hașemit al Iordaniei, la Palatul Cotroceni, cu prilejul vizitei oficiale programate să aibă loc în România. Vizita a fost anulată astăzi de către partea iordaniană”, se precizedază într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Vizita urma să înceapă chiar astăzi. Regele Iordaniei urma să aibă întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și cu liderii Parlamentului, potrivit autorităţilor iordaniene citate de presa arabă.

Anterior, pe contul de Twitter al Regelui Abdullah al Regatului Haşemit al Iordaniei se anunţa că Regele Abdullah al II-lea îşi anulează vizita în România, care trebuia să înceapă luni, "în semn de solidaritate cu Ierusalimul, ca urmare a declaraţiilor de duminică făcute de prim-ministrul Viorica Dăncilă, care şi-a exprimat intenţia de a muta ambasada ţării sale la Ierusalim".

 

Viorica Dăncilă a anunţat, duminică, în SUA, că Ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim. După ce premierul a vorbit la Washington despre dorința de a muta ambasada României din Israel, președintele Klaus Iohannis a avut o reacție dură la adresa premierului și a Guvernului.

În opinia şefului statului, Viorica Dăncilă a dat dovadă de o totală ignoranță în domeniul politicii externe.

După criticile din ţară, dar şi din străinătate, premierul Viorica Dăncilă a revenit şi a spus că anunţul privind relocarea ambasadei la Ierusalim a fost doar "o opinie personală".

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 mar 16:58
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
VERY, VERY WELL!


Era la mintea cocoșului dacă n-a fost la a gâștii!
1
EUR
4.7786
RON
13 Dec
noapte 5 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H