Ambasadorul propus de Donald Trump la Berlin crede că Olaf Scholz îşi va da demisia din funcţia de cancelar. „Criza din Germania va aduce la putere un guvern mai prietenos cu Rusia”

Cancelarul german Olaf Scholz, alături de unii miniștri, va demisiona până la sfârșitul anului, noul guvern al țării urmând un curs spre îmbunătățirea relațiilor cu Federația Rusă, este de părere fostul consilier principal al secretarului american al Apărării, Douglas McGregor.

30 iul. 2022, 18:58
Ambasadorul propus de Donald Trump la Berlin crede că Olaf Scholz îşi va da demisia din funcţia de cancelar. „Criza din Germania va aduce la putere un guvern mai prietenos cu Rusia”

„Cred că până la sfârșitul anului prietenul nostru Olaf Scholz, ministrul său al Economiei, domnul Habeck, ministrul de externe Burbock, vor dispărea cu toții. Germania va avea un nou guvern”, a spus Douglas McGregor într-un interviu pentru Judging Freedom.

El a sugerat că noul guvern de la Berlin va încerca să repare relațiile cu Rusia. Potrivit lui McGregor, Germania nu are suficient gaz, iar nivelul de trai din țară este în pericol să devină sub limita suportabilităţii.

„Ieri am vorbit la telefon cu prietenii mei din Germania. Situația de acolo este foarte critică. Ei nu se confruntă doar cu posibilitatea de a nu avea suficient gaz pentru a alimenta economia – amintiți-vă că deja vorbim nu doar despre încălzire pe timp de iarnă, vorbim despre capacitatea de a extrage amoniac pentru a produce îngrășământ pentru culturi, vorbim despre lipsa tuturor tipurilor de alimente care vin din Belarus, din Rusia si Ucraina, până în Germania.

Citeşte şi Der Spiegel: Documente confidenţiale au fost găsite în coşul de gunoi de cângă casa lui Olaf Scholz

Nivelul de trai al Germaniei este amenințat serios. Cred că până la sfârșitul anului prietenul nostru Olaf Scholz, ministrul său de economie, domnul Habeck, ministrul de externe Burbock, vor dispărea cu toții. Germania va avea un nou guvern. Nu știu ce va face acest guvern, dar mi se pare că va spune următoarele: „Trebuie să ajungem la o înțelegere cu Rusia, avem nevoie de pace cu Rusia. Trebuie trasă o nouă linie, trebuie recunoscută realitatea teritorială. Nu vrem să facem acest lucru, dar, așa cum a spus odată Charles de Gaulle, există două puncte pe care toată lumea din Europa trebuie să le amintească. În primul rând: SUA nu locuiește în Europa. În al doilea rând: Marea Britanie este o insulă. Cu alte cuvinte, Europa va trebui să-și găsească propria cale de a merge mai departe. Pentru că dacă se bazează pe SUA, atunci Washingtonul o poate abandona cu ușurință şi lăsa să sufere mult timp”, a spus colonelul Douglas McGregor.

În 2020, președintele Donald Trump l-a propus pe McGregor ca ambasador în Germania, dar Senatul a blocat nominalizarea. La 11 noiembrie 2020, un purtător de cuvânt al Pentagonului a anunțat că McGregor a fost angajat pentru a servi ca şi consilier principal al secretarului interimar al Apărării, post pe care l-a deținut timp de mai puțin de trei luni.

Citeşte şi „Totul va fi mai scump!”. Olaf Scholz cheltuie 15 miliarde de euro pentru salvarea unui importator de gaze şi face previziuni sumbre

Germania a impus sancțiuni împotriva Rusiei din cauza războiului pornit în Ucraina, pe 24 februarie, iar Vladimir Putin a transmis că sancțiunile anti-ruse au un impact negativ nu asupra Rusiei, ci asupra acelor țări care le impun. Anterior, Scholz a acuzat Rusia că ar folosi energia ca armă prin restricţionarea aprovizionării cu gaze. În tot acest timp, alegătorii îl condamnă pe cancelarul german pentru că nu a asigurat securitatea energetică a ţării, astfel că politicianul s-ar putea să-şi piardă postul, scrie şi The Telegraph.