Ambasadorul României în Muntenegru, rechemat în ţară

Ambasadorul României în Muntenegru, Mihail Florovici, a fost rechemat în ţară. Decizia a fost luată la o zi după ce a contrazis o declaraţie a premierului Victor Ponta legată de identificarea celor decedaţi în accident, transmite România TV.

RomaniaTV.net
27 iun. 2013, 06:11
Ambasadorul României în Muntenegru, rechemat în ţară

Premierul a anunţat că potrivit autorităţilor din Muntenegru, a fost încheiată identificarea tuturor persoanelor decedate, în timp ce Florovici a spus că doar 6 dintre cei 18 români au fost identificaţi.

Aseară, ambasadorul a fost rechemat la Bucureşti, iar în termen de 90 de zile de la publicarea deciziei în Monitorul Oficial îşi va încheia definitiv mandatul.

Starea a trei dintre românii rănii transferaţi marţi din Muntenegru la spitale din Bucureşti este în continuare foarte gravă, aceştia fiind în comă. 11 victime se află la Spitalul Universitar din Capitală, majoritatea aflându-se la terapie intensivă. Cele patru femei internate la Bagdasar-Arseni sunt stabile.

România şi Muntenegru s-au aflat joi în doliu. 26 iunie a fost declarată zi de doliu naţional pentru victimele accidentului din Muntenegru. În multe biserici din ţară, credincioşii s-au rugat pentru sufletele celor care au murit în tragicul accident din Muntenegru.