Ambasadorul SUA intervine în scandalul Antena – ANAF: Sunt de acord cu prim-ministrul Cioloş

Ambasadorul SUA la Bucureşti a făcut primele declaraţii în scandalul Antenelor. Hans Klemm a afirmat într-o sesiune webchat cu utilizatorii paginii de Facebook a Ambasadei SUA, că este de acord cu premierul Dacian Cioloş în cazul Intact,

RomaniaTV.net
23 feb. 2016, 15:29

”Sunt de acord cu prim-ministrul Cioloş, că acţiunea ANAF nu a influenţat dreptul Antenei de a emite. ANAF doar a acţionat pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă emisă de mult timp de recuperare a unor bunuri obţinute prin acte de corupţie şi furate de la poporul român”, a răspuns Hans Klemm pe pagina de Facebook a Ambasadei, la o întrebare adresată de un internaut.

Dacian Cioloş spunea că acţiunea ANAF a constat în punerea în aplicare a unei decizii judecătoreşti, pentru recuperarea unor proprietăţi care aparţin statului. Totodată, premierul României a apărat ordinul de evacuare al unuia dintre sediile unei televiziuni naţionale, deşi acesta a recunoscut că perioada de 5 zile căruia i s-a dat pentru a face acest lucru a fost prea scurtă. 

De partea cealaltă, Klaus Iohannis a făcut nişte declaraţii controversate care au atras furia internauţilor.

„Libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puțin nepotrivită, dacă nu discutabilă”, a afirmat preşedintele. 

Citeşte şi: Klaus Iohannis a enervat „generaţia Facebook”. Câte like-uri A PIERDUT după afirmaţiile scandaloase

În urma acestor afirmaţii, preşedintele a pierdut zeci de mii de likeuri pe Facebook.