Ambasadorul SUA la Kiev: Separatiştii proruşi din Ucraina au mai mult armament decât unele state NATO

Separatiştii proruşi din Ucraina au mai mult armament decât armatele unor ţări membre NATO, iar Rusia se pregăteşte să trimită şi mai mult, a acuzat vineri ambasadorul american la Kiev Geoffrey Pyatt. Acesta a publicat pe Twitter imagini prin satelit care ar arăta că Rusia s-a alăturat separatiştilor proruşi din estul Ucrainei într-un asalt total asupra armatei ucrainene în timpul rămas până la intrarea în vigoare a armistiţiului agreat joi la Minsk.

RomaniaTV.net
14 feb. 2015, 16:22
Ambasadorul SUA la Kiev: Separatiştii proruşi din Ucraina au mai mult armament decât unele state NATO

„Separatiștii dispun în prezent de forțe extinse dotate cu mai multe tancuri, vehicule blindate și sisteme de rachete și de artilerie grea decât unele state europene și membre ale NATO”, a susţinut diplomatul american, menționând că aceste echipamente provin cu siguranță din Rusia.

Ambasadorul american la Kiev, Geoffrey Pyatt, a postat totodată și imagini din satelit în care se pot vedea sisteme de artilerie și de rachete antiaeriene desfășurate lângă orașul Debalțevo, luat în prezent cu asalt de insurgenții proruși. De asemenea, ambasadorul Pyatt a avertizat în postarea sa pe Twitter că Rusia se pregătește să trimită noi arme separatiștilor.