Ambulantier, amendat pentru viteză după ce a lovit un porc mistret. „Poliţistul ne-a întrebat dacă nu cumva facem braconaj”

Un șofer de ambulanță a fost sanctionat contraventional de politistii mehedinteni, pentru nerespectarea vitezei, dupa ce a lovit cu salvarea un porc mistret. Şoferul se deplasa, în regim de urgență, la domiciliul unui bolnav, când a lovit animalul. Potrivit șoferului, unul dintre poliţişti l-ar fi acuzat de braconaj şi l-a amendat cu 870 de lei. La bolnav a fost nevoie să se trimită o altă ambulanţă. 

RomaniaTV.net
18 sept. 2017, 15:54
Ambulantier, amendat pentru viteză după ce a lovit un porc mistret. „Poliţistul ne-a întrebat dacă nu cumva facem braconaj”

„În jurul orei 0.50, mă deplasam cu autosanitara la Gârla Mare, la un pacient. Mergând pe drum între Vatra și Gârla Mare, la un moment dat, în față, din partea stângă, mi-a apărut un porc mistreț. Din scurt, în doi-trei metri. Am văzut, dar a fost prea în scurt. (…) Porcul a venit în viteză, eu am dat în frână cât am putut, mașina într-adevăr a frânat. (…) Porcul a lovit maşina, acesta a murit, eu am oprit. În momentul în care eu mă uitam a apărut și Poliția de Frontieră lângă mine. «Ce s-a întâmplat domnul ambulanțier?», «Domnule, uite, mi-a sărit un porc în faţă, asistenta poate să confirme» (…) Am sunat la 112, am anunțat șefii noștri ce s-a întâmplat (…) Domnul polițist ne-a făcut braconieri, braconăm (…), mi-a zis să lăsăm salvarea acolo, în câmp, noaptea, și să plec cu dânsul la Vânju Mare să-mi ia probe. I-am zis să veniţi aici la locul accidentului (…) Mi-a dat amendă, 870 de lei, mi-a zis că nu am adaptat viteza la condițiile de drum”, a povestit şoferul de Ambulanţă, conform unei înregistrări video publicate pe Facebook, de Observ Tot.

Şoferul de pe ambulanţă s-a ales şi cu şase puncte de penalizare.

Povestea şoferului de pe ambulanţă este susţinută şi de asistenta care îl însoţea.

„Primul echipaj a venit cam după 20 de minute, ne-au spus să stăm acolo până vine șeful de post. Am mai stat încă 20 de minute până a venit și seful de post. Acesta a zis că nu trebuie să plecăm. Noi am sunat directorul, pentru că n-am putut să plecăm, ne-au ținut aproape două ore acolo. Șeful de post ne-a spus: «Nu cumva facem braconaj cu ambulanța?» I-am spus că nu-mi vine să cred ce mă întreabă. Cum să facem așa ceva? Eu de 14 ani lucrez la Ambulanță și nu mi s-a mai întâmplat! A fost primul porc pe care l-am și lovit”.

Acesta spune ca si in cazurile in care este vorba de bolnavi cronic pot fi urgente, deoarece in orice moment pot aparea situatii grave.

Surse din IPJ Mehedinti sustin ca soferul, dupa ce a lovit porcul mistret si a produs avarii grave ambulantei, a primit o amenda contraventionala, pentru nerespectarea vitezei, pe DN 56C in dreptul localitatii Salcia.

Soferul a fost testat si cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.