Ambulanţier din Iaşi, umilit de doi adolescenţi pentru că nu a vrut să le facă testul COVID-19: „Am rămas şocat”

Un ambulanţier din Iaşi a fost umilit de doi adelescenţi care se plimbau în toiul nopții pe stradă. Tinerii l-au văzut îmbrăcat în combinezon şi au vrut să fie testaţi pentru COVID-19. Ambulanţierul a încercat să le explice că nu se poate, însă lucrurile au degenerat iar bărbatul a fost scuipat de adolescenţi.

23 nov. 2020, 15:50
Ambulanţier din Iaşi, umilit de doi adolescenţi pentru că nu a vrut să le facă testul COVID-19: „Am rămas şocat”
Un ambulanţier din Iaşi a fost umilit de doi adolescenţi

Ambulanţier din Iaşi, umilit de doi adolescenţi. Daniel Luchian este ambulanțier la Serviciul Județean de Ambulanță Iași de 24 de ani. Deși a trecut prin situații pe care nici nu și le-a putut imagina, recent, bărbatul a trăit, poate, unul dintre cele mai şocante momente din viața lui.

Vineri spre sâmbătă noaptea, Daniel Luchian împreună cu o asistentă de la Serviciul Județean de Ambulanță Iași s-au deplasat la domiciliul a doi bătrâni domiciliați în cartierul Tătărași. Bătrânii fuseseră confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19 și se aflau la domiciliu. Au sunat la 112 după ce femeia a căzut fără motiv din picioare.

Citeşte şi Accident cu o ambulanţă care transporta un pacient suspect de COVID-19 în Bucureşti

„Am primit un apel la 112 de la o familie de bătrâni din Tătărași, confirmați pozitiv la infecția cu coronavirus. Când am ajuns la domiciliul acestora, am constatat faptul că femeia avea saturația 90 și avea nevoie de suport de oxigen. Totodată, colega mea i-a pus o perfuzie. Pentru că starea ei de sănătate era înrăutățită, trebuia transportată la spital. Fiind supraponderală, nu o puteam căra singur, motiv pentru care am chemat ajutoare. Am sunat la Pompieri pentru a veni să mă ajute să o transport pe bătrânică. Am coborât în fața scării pentru a-mi aștepta colegii. La scurt timp, au apărut doi tineri care se îndreptau spre piață”, povestește Daniel, potrivit bzi.ro. 

Ambulanţier din Iaşi, umilit de doi adolescenţi: „Lasă că-ți dau și ție Covid, dacă am Covid

Văzându-l îmbrăcat în combinezon, cei doi adolescenţi l-au convocat la o discuție despre COVID-19, timp în care îl luau în râs pe ambulanțier. S-au simțit agasați de faptul că ambulanțierul le-a explicat că nu le poate face testul PCR și le-a recomandat să meargă la medic.

„Stăteam în spatele ambulanței și-mi așteptam colegii, când doi adolescenți de aproximativ 15 ani s-au apropiat de mine. Văzându-mă îmbrăcat în cosmonaut, unul dintre ei a început o discuție de la o distanță de 5-6 metri întrebându-mă: „Dacă eu tușesc, mă doare capul, am febră și parcă mă dor mușchii, am COVID-19?”. I-am spus că nu știu, dar este posibil să fie infectat cu coronavirus și ar trebui să se adreseze unui medic.

Atunci el mi-a spus să-i fac un test ca să afle. I-am explicat că nu pot ca eu să-i fac un test PCR. Atunci s-a ofensat, s-a îndreptat spre mine, spunându-mi: „Lasă că-ți dau și ție Covid, dacă am Covid. Și a scuipat spre mine ” mai povesteşte ambulanţierul.

Citeşte şi Pacient cu cancer şi COVID, uitat de ambulanţă în parcarea spitalului, cu tot cu bagaje. „L-au lăsat ca pe un câine”

Daniel a fost şocat de gestul făcut de cei doi tineri, care au vrut ca în cazul în care ei au COVID-19, să-l infecteze și pe el.

„Efectiv am rămas șocat când am văzut cum au putut să se comporte. S-au făcut spre mine, agasați de faptul că nu i-am putut testa. Am noroc că eu la câte am văzut, nu mă pierd ușor cu firea. Nu pot să-mi imaginez ce s-ar fi întâmplat dacă în locul meu era o femeie. Iată la ce s-a ajuns și cam cum gândesc unii oameni toată pandemia de COVID-19.

M-a marcat faptul că ei au vrut practic să se răzbune pe mine. Dacă nu eram echipat, iar ei scuipau spre mine și aveau COVID-19, practic, mă puteam și eu infecta. Puțini înțeleg că unii oameni pot muri de la infecția cu coronavirus. Puteau să mă înjure, să facă ce vor, dar replica: „Dacă am COVID-19, ia și tu”, m-a marcat efectiv. De-a lungul carierei mele am fost amenințat, am văzut oameni morți, oameni striviți de tren și mașini, dar așa ceva nu mi s-a întâmplat niciodată”, mai precizează ambulanţierul.