Ambulanţierul ucis de coronavirus lucra în condiţii oribile! Acesta a fost la 5 cazuri cu acelaşi combinezon

Ambulanţierul de la Suceava ucis de noul coronavirus, Cristian Stupiuc, a fost obligat să lucreze în condiţii oribile până a decedat. Colegii acestuia au mărturisit că bărbatul a fost la 5 cazuri cu acelaşi combinezon, chiar în ziua în care i s-a făcut rău.

RomaniaTV.net
09 apr. 2020, 04:58
Ambulanţierul ucis de coronavirus lucra în condiţii oribile! Acesta a fost la 5 cazuri cu acelaşi combinezon

Un angajat infectat cu COVID-19 de la Serviciul de Ambulanţă Suceava a povestit cum a fost sunat de Cristian Stupiuc, ambulanțierul care a murit, chiar în ziua în care acestuia i s-a făcut rău. Bărbatul de 53 de ani, cu 25 de ani experiență în cadrul serviciului de Ambulanță Suceava, i-a spus că fusese trimis la cinci intervenții cu același combinezon, potrivit Digi24. 

„O colegă era în spital prima şi eu am fost al doilea. Şi colegul care a murit ieri m-a sunat în ziua în care i s-a făcut rău la serviciu: Tu cum te simţi, că eu, uite, nu mai pot. Ăştia m-au trimis la cinci solicitări cu acelaşi combinezon. Zic: cum aşa? Au zis să nu mă mai dezbrac, că sunt încă patru cazuri pe masă şi trebuie să mă duc după ele. Nu te mai dezbrăca! Şi zic: maşina când ai dezinfectat-o? Păi după al cincilea caz”, a povestit angajatul de la Ambulanța Suceava.

Citeşte şi: Primul deces de coronavirus în cazul unui cadru medical. Ambulanţier mort de Covid-19 la Suceava

Bărbatul a început să se simtă rău în urmă cu aproximativ două săptămâni. În data de 30 martie a fost confirmat pozitiv, dar din păcate nu a mers la spital, încrezător că organismul său va învinge coronavirusul.

Din păcate, în ultimele zile starea i s-a agravat și marți, 7 aprilie, a murit acasă. „Suntem în stare de șoc, am pierdut un coleg foarte drag și nu ne vine să credem. Fac un apel la toți cei care se simt rău, să meargă la spital sau să ia legătura cu medicul de familie, să urmeze tratamentul recomandat”, a spus purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Suceava, potrivit monitorulsv.ro

Bărbatul lucra la Ambulanța Suceava de peste 20 de ani, la fel ca și tatăl lui, de asemenea ambulanțier la SAJ Suceava.

Până miercuri, 8 aprilie, la Serviciul de Ambulanţă Suceava, un angajat a murit, 45 s-au îmbolnăvit de Covid-19 și alţi 17 sunt în izolare la domiciliu şi aşteaptă rezultatele testelor. Primele cazuri au apărut în urmă cu două săptămâni. Angajaţii de la Ambulanţă spun însă că situaţia a fost ignorată de conducerea Serviciului de Ambulanţă, iar angajații au fost trimiși în misiuni, deşi exista suspiciunea că sunt infectaţi.