Amendă colosală pentru o femeie care şi-a abandonat pisica pe stradă

O femeie care şi-a abandonat pisica pe stradă a fost amendată de oamenii legii cu suma de 3.000 de lei. Întâmplarea a avut loc în judeţul Suceava, la jumătatea lunii august, când femeia a coborât din maşina pe care o conducea şi a lasă pe stradă un sac în care se afla un motan.

RomaniaTV.net
21 sept. 2020, 05:50
Amendă colosală pentru o femeie care şi-a abandonat pisica pe stradă

O persoană a fost martoră şi a reuşit să imortalizeze momentul, anunţând poliţia. Oamenii legii au aplicat sancţiunea maximă în acest caz.

Citeşte şi: Vela: Am înfiinţat Poliţia Animalelor pentru protejarea animalelor agresate. Poliţiştii vor putea emite ordine de plasare în adăposturi

În acest moment,guvernanţii lucrează la un proiect de ordonanţă privind înfiinţarea Poliţiei Animalelor.  Conform ONG-urilor, în medie, zece animale sunt schingiute în fiecare zi în țara noastră.

Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă, poliţiştii au dreptul de a pătrunde la domiciliul sau reşedinţa oricărei persoane fizice fără acordul acesteia şi în sediul oricărei persoane juridice fără acordul acesteia, dacă poliţiştii au informaţia că acolo există un animal aflat în pericol.

O altă noutate este faptul că acţiunile poliţiştilor pot fi fotografiate fără acordul persoanelor.

Prin acest proiect, se modifică şi legea privind organizarea Poliţiei Române, pentru funcţii de poliţie în cadrul ANSPSA.