Amendă de 10.000 lei pentru Congresul PNL cu 5.000 de delegaţi, la Romexpo

Organizatorul Congresului PNL a fost sancţionat cu suma de 10.000 de lei pentru că nu a luat măsurile necesare pentru a-i determina pe participanţi să poarte mască şi să păstreze distanţarea fizică, în conformitate cu legea, a declarat marţi, la Comisia pentru apărare din Camera Deputaţilor, comisar şef Bogdan Berechet, şeful Poliţiei Capitalei. De asemenea, firma de pază a primit o amendă de 5.000 lei, a anunţat ministrul de Interne.

28 sept. 2021, 14:10
Amendă de 10.000 lei pentru Congresul PNL cu 5.000 de delegaţi, la Romexpo

PNL a primit amenda maximă de 10.000 lei pentru că nu s-au respectat măsurile de combatere a răspândirii COVID-19 la Congresul PNL din weekendul trecut de la Romexpo. Mai mult, șeful poliției Capitalei a anunţat că polițiștii vor verifica filmările și ar putea fi aplicate și alte amenzi. Explicațiile au fost date în Parlament unde șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, care a fost chemat de PSD pentru a explica cum s-a putut organiza un astfel de mega eveniment cu peste 5000 de persoane.

Citeşte şi: Sindicatul Europol îl ironizează pe Iohannis, surprins fără mască la Congresul PNL

Şeful Poliţiei Capitalei a explicat că s-au făcut verificări de către poliţiştii din cadrul Secţiei 2 ca urmare a 17 apeluri prin numărul de urgenţă 112, prin care se reclama faptul că nu toţi participanţii la Congresul PNL păstrează distanţa legală şi nu toţi au purtat masca de protectie.

„Cu privire la acest eveniment, la data de 25 septembrie, prin sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă au fost înregistrate 17 apeluri prin care se semnala faptul că nu toţi participanţii păstrează distanţarea fizică, precum şi faptul că nu toţi participanţii au purtat pe toată durata Congresului masca de protecţie. (…) A fost aplicată o sancţiune contravenţională organizatorului Congresului, în cuantumul prevăzut de lege, respectiv 10.000 de lei, pentru faptul că organizatorul, Romexpo, nu s-a asigurat de faptul că accesul (în pavilionul central – n.r.) a fost aglomerat de către o parte dintre cei prezenţi. De asemenea, sancţiunea a fost dată organizatorului şi pentru faptul că s-a constatat că nu toate persoanele de la Congres purtau mască de protecţie. Se fac verificări cu privire la obligaţiile ce reveneau firmei de pază. De asemenea, poliţiştii şi jandarmii verifică materialul video pus la dispoziţie de organizatori”, a declarat comisar şef Bogdan Berechet, şeful Poliţiei Capitalei, în cadrul unei audieri în Comisia de Apărare din Camera Deputaţilor.

Ulterior, ministrul Internelor Lucian Bode a anunţat că şi firma de pază a primit o amendă în valoare de 5.000 lei.

Deputaţii PSD din comisiile de Apărare şi Sănătate au transmis, luni, o convocare oficială către şefii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi ai Direcţiei de Sănătate Publică pentru a da explicaţii cu privire la circumstanţele organizării şi desfăşurării Congresului PNL.

Citeşte şi: Şedinţă incendiară a BEx al PNL. Cîţu îi va cere lui Orban explicaţii pentru declaraţiile referitoare la Klaus Iohannis

5.000 de delegaţi al PNL s-au reunit sâmbătă şi duminică la Romexpo, în Pavilionul Central, unde a fost organizat Congresul PNL în cadrul căruia liberalii şi-au ales noua conducere. Florin Cîţu a câştigat alegerile pentru şefia PNL, înlocuindu-l pe Ludovic Orban.

Citeşte şi: Elena Udrea, despre alegerile din PNL: Atâta vreme cât lângă Florin Cîțu este Emil Boc, PNL a ales corect

 

Lucian Bode cere scuze jurnalistelor agresate la Congresul PNL şi anunţă că s-a demarat o anchetă, iar cei vinovaţi ”vor plăti”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a cerut scuze, marţi, jurnalistelor care au fost agresate la Congresul PNL şi a precizat că cei vinovaţi „vor plăti”. Ministrul a mai spus că nu a văzut incidentul în care a fost implicată o jurnalistă de la Pro Tv, deşi a văzut momentul în care aceasta a intrat în zona unde se vota.

”Vreau să-mi cer scuze faţă de dumneavoastră pentru comportamentul iresponsabil pe care le-au avut colegi de-ai mei din PNL faţă de două colege. Poliţia Capitalei a luat legătura cu colegele, declanşăm o anchetă şi cei vinovaţi vor plăti”, a declarat Lucian Bode.

Pe 25 septembrie, la congresul Partidului Naţional Liberal (PNL), două jurnaliste, Iulia Gârbacea, reporter ProTV, şi Mădălina Mihalache, reporter Antena 3, au fost bruscate de câţiva membri liberali prezenţi la Congres, pe motivul că aveau voie să filmeze.

Iulia Gârbacea a scris pe Facebook că, în timp ce filma, un reprezentant al ”echipei câştigătoare” i-a smuls telefonul din mână şi l-a trântit.

Ea a precizat că lideri liberali, între care Robert Sighiartău, Lucian Bode şi Dan Motreanu, au întors spatele, fără să intervină.


loading...