Elena Udrea, despre alegerile din PNL: Atâta vreme cât lângă Florin Cîțu este Emil Boc, PNL a ales corect

Elena Udrea este de părere că noul lider liberal Florin Cîţu nu are o experiență politică suficientă pentru poziția pe care a obţinut-o, dar că faptul că are susținerea unor oameni ca Emil Boc care au are experiența necesară atât în administrația publică cât și în politică este un atu.

27 sept. 2021, 16:24
Elena Udrea, despre alegerile din PNL: Atâta vreme cât lângă Florin Cîțu este Emil Boc, PNL a ales corect

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a precizat că Florin Cîţu, deşi nu are experienţă, insuflă încredere pentru că are susţinerea lui Emil Boc, un om politic cu vastă experienţă în administraţie.

„Ca politician cred că Florin Cîțu este la început de drum, ocupă o funcție prea mare pentru experiența pe care o are, însă am încredere în cei care îl susțin. Atâta vreme cât lângă Cîțu este Emil Boc, spre exemplu, cu o experiență de om politic uriașă și de om de administrație – primar, prim-ministru – eu cred că PNL a avut dintre cele două opțiuni, opțiunea corectă”, a declarat Elena Udrea, fost ministru al Turismului în guvernul Boc.

Citeşte şi: Florin Cîţu: „USR preferă să stea lângă AUR și PSD”. Ce spune de verdictul CCR de marţi

„Nu am detalii despre intimitățile dintre PNL și Klaus Iohannis. Faptul că în jurulu domnului Cîțu sunt oameni în care am totală încredere este suficient să spun că votul PNL a fost în direcția corectă având în vedere candidații”, a mai precizat Elena Udrea.

Florin Cîţu a câştigat alegerile interne în PNL, învingându-l în cursa pentru şefia PNL pe Ludovic Orban. Cu toate că a câştigat bătălin din interiorul partidului, Florin Cîţu are o mare problemă cu găsirea unei formule guvernamentale care să aibă majoritate parlamentară.

Premierul Florin Cîțu susține că în cazul în care judecătorii Curții Constituționale dau dreptate Guvernului în speța privind moțiunea de cenzură, atunci președinții celor două camere, Ludovic Orban și Anca Dragu, ar trebui să plece acasă.

Citeşte şi: Ludovic Orban şi-a depus demisia la partid: „Nu-mi închide nimeni gura, nu sunt înfrânt”. Cîţu avertizează: „Parteneriatul cu Iohannis nu este pe persoană fizică”