Amendă de milioane de dolari pentru Uber, după ce și-a fraudat clienţii

Compania UBER a primit o amendă de aproximativ 14 milioane de dolari americani pentru fraudarea clienților.

10 dec. 2022, 11:53
Amendă de milioane de dolari pentru Uber, după ce și-a fraudat clienţii

Uber are de plătit o amendă de 21 de milioane de dolari australieni (14,1 milioane de dolari SUA) pentru fraudarea clienților din Australia. Decizia a fost luată miercuri de Curtea Federală din Australia.

Citeşte şi: Cele mai mari ţepe pe care le dau şoferii de Uber şi Bolt. E mai rău ca la taxi!

Compania UBER a fost acuzată că a încălcat în mod regulat legea privind protecție a consumatorilor, făcând afirmații false sau înșelătoare cu privire la tarifele taxiului și taxele de anulare.

„Prin afișarea unei game sugerate de tarife pe aplicație și pe site, Uber a asigurat consumatorii că prețul unei călătorii cu taxiul nu va depăși ceea ce a fost cotat. Cu toate acestea, în realitate, tariful pentru consumator a fost aproape întotdeauna mai mare decât cel propus, iar costul real al călătoriei a fost mai mare”, se menționează în decizia instanţei australiene.

Citeşte şi: Șoferiță româncă de Uber dezamăgită de Marea Britanie: „În Londra câștig între 300-600 lire pe săptămână, însă rămân cu mai nimic!”

Astfel că instanţa a decis sancţiuni după cum urmează: compania Uber trebuie să plătească 3 milioane AUD (2 milioane de dolari americani) pentru publicitate înșelătoare și înșelarea consumatorilor, 18 milioane AUD (12,1 milioane USD) pentru încălcarea propriilor reguli care garantează anularea gratuită a călătoriei și 200.000 AUD pentru (134.000 USD) cheltuieli judiciare.

În plus, compania nu va mai putea percepe taxa minimă pentru anulările de călătorie, timp de trei ani.