Cele mai mari ţepe pe care le dau şoferii de Uber şi Bolt. E mai rău ca la taxi!

Tot mai multe persoane sunt nemulțumite de serviciile oferite de șoferii de ride sharing care folosesc aplicațiile Uber sau Bolt.

09 dec. 2022, 15:30
Cele mai mari ţepe pe care le dau şoferii de Uber şi Bolt. E mai rău ca la taxi!
Uber și Bolt dau tot mai multe țepe clienților

Uber și Bolt au fost, pentru mult timp, alternativele cele mai bune pentru persoanele care aveau nevoie să ajungă dintr-un loc în altul, la un preț cât se poate de accesibil. Acum, pe lângă faptul că prețurile au crescut semnificativ, șoferii au început să păcălească clienții, din diferite motive personale.

Iată prin ce a trecut Alexandra, o tânără care a povestit experiențele sale neplăcute cu șoferii de Uber sau Bolt, pe contul ei de TikTok.

„De multe ori mi-am luat țeapă și de la Bolt, și de la Uber. Nicio discriminare, pe ambele sunt oameni care trag țepe și vreau să vă povestesc și vouă. În primul rând ce am pățit cel mai des este ca șoferul să stea pe loc sau să plece în direcția opusă sau să se învârtă efectiv în cerc pe același străzi, până când dau eu cancel, pentru că ei nu vor să dea cancel și eu nu vreau să întârzii. Asta este situația pe care am înțeles că o întâmpină foarte multe persoane, cel puțin, aici în București. 

Nu prea ai ce să faci dacă nu vrei să întârzii, mi s-a întâmplat de atât de multe ori să încerc să dau un mesaj, să sun să văd ce s-a întâmplat și să fiu ignorată, pentru că nu s-a întâmplat, de fapt, nimic”, povestește Alexandra.

Citește și: Bolt testează „Women for Women”. Şoferițele pot accepta curse doar de la cliente

@alexandra.iosif7 Gasiti clipul care m-a activat si pe mine la @michelle.paooola ♬ original sound – alexandra.iosif7

Unele situații sunt atât de neobișnuite atunci când ai nevoie de o astfel de cursă, încât nici nu îți poți da seama ce s-a întâmplat de fapt.

„Altădată am așteptat o cursă, a venit domnul șofer până lângă mine și în momentul în care am vrut să pun mâna pe portieră să deschid, a fugit pe lângă mine și eu am rămas șocată. Nici acum nu înțeleg ce s-a întâmplat”.

Citește și: Șoferiță româncă de Uber dezamăgită de Marea Britanie: „În Londra câștig între 300-600 lire pe săptămână, însă rămân cu mai nimic!”

Se pare că motivul pentru care șoferii recurg la astfel de gesturi ar fi comisioanele destul de mari pe care le plătesc, așa că refuză cursele care pentru ei nu sunt profitabile.

„În altă zi am primit cancel de la domnul șofer care mai avea doar două minute până la mine, după care, al doilea șofer s-a dus departe în direcția opusă -după ce a trecut pe lângă mine- și nu mă grăbeam, așa că nu am dat cancel și a dat el. Al treilea șofer pe care l-am chemat a avut ghinionul să fie al doilea și când a văzut că m-a luat tot pe mine a venit cu coada între picioare și m-a luat”

Motivul este cel mai probabil nemulțumirea șoferilor, pentru că foarte mulți s-au plâns la mine, că aplicațiile au comisioane foarte mari și că au cheltuieli foarte mari. Nu mi se pare normal să se întâmple chestia asta atât de des”.