AMENDĂ-RECORD: Cât trebuie să-i plătească o BANCĂ EUROPEANĂ statului american

O bancă europeană a primit o amendă-record din partea statului american, după ce a recunoscut că a încălcat embargourile impuse mai multor ţări.

01 iul. 2014, 09:41
AMENDĂ-RECORD: Cât trebuie să-i plătească o BANCĂ EUROPEANĂ statului american

O amendă record a fost dată de justiţiei americane unei bănci europene. BNP Paribas a acceptat să plătească Washingtonului aproape 9 miliarde de dolari, după ce a recunoscut că a încălcat embargoul împotriva Cubei, Iranului și Sudanului.

„BNP Paribas admite că, din 2004 şi până în 2012, a avut activităţi conspirative cu bănci şi alte instituţii localizate sau controlate de ţări aflate sub sancţiuni, precum Sudan, Iran sau Cuba”, a menţionat consilierul general al BNP Paribas, Georges Dirani.

Citeşte şi Comisia Europeană îi dă Bulgariei un CREDIT de 2,3 miliarde de euro pentru SISTEMUL BANCAR

În afară de amendă, justiţia americană a luat o decizie fără precedent şi a interzis instituţiei financiare să efectueze anumite tranzacţii în dolari timp de un an, începând cu 2015.

Este vorba despre cea mai mare amendă aplicată vreodată de Statele Unite unei bănci străine. Precedentul record a fost deţinut de Credit Suisse. Instituţia elveţiană a acceptat să plătească 2,6 miliarde de dolari, pentru evaziune fiscală.