Amendă uriaşă pentru un ghid turistic care s-a apropiat prea mult de o balenă cu cocoaşă

Un ghid turistic specializat în supravegherea balenelor a fost condamnat să plătească o amendă mare în Canada pentru că s-a apropiat prea mult de aceste mamifere marine, o decizie judiciară fără precedent, potrivit guvernului, relatează Agerpres.

13 dec. 2019, 08:29
Amendă uriaşă pentru un ghid turistic care s-a apropiat prea mult de o balenă cu cocoaşă

Scott Babcock a fost amendat cu 2.000 de dolari canadieni (1.340 de euro) şi două zile de muncă în folosul comunităţii „pentru a sensibiliza publicul cu privire la siguranţa celor care navighează în apropierea balenelor”, potrivit unui rezumat al deciziei publicate marţi de către Departamentul pentru Pescuit şi Oceane.

Bărbatul s-a declarat vinovat pentru deranjarea unei balene cu cocoaşă care ieşise la suprafaţă în largul coastei Pacificului, potrivit stiripesurse.ro.

O instanţă a reţinut ca element incriminant o fotografie care surprinde scena, făcută de pescari.

Citeşte şi Fermierul amendat de Garda de Mediu pentru că a plantat 40.000 de copaci rupe tăcerea: „Mi-am dat seama că sunt tendenţioşi”

Incidentul s-a produs la opt zile de la intrarea în vigoare în 2018 a unor noi reglementări pentru protecţia mamiferelor marine în Canada, potrivit stiripesurse.ro.

Aceste noi reguli le solicită celor care navighează să rămână la cel puţin 100 de metri de majoritatea balenelor, delfinilor şi marsuinilor.

În Canada, populaţia balenelor cu cocoaşă din Pacificul de Nord a fost clasificată drept „specie ameninţată” din 2005.