Ameninţare cu bombă la bordul unui avion. Aeronava a aterizat de urgenţă pe Otopeni. SRI a format o celulă de criză

Aeronava Wizzair care zbura pe ruta Kutaisi-Varşovia a aterizat, joi după-amiază, pe Aeroportul din Otopeni, în urma unei ameninţări cu bombă la bord. Cei 173 de pasageri au fost debarcaţi, fiind desfăşurate procedurile specifice, anunţă Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

RomaniaTV.net
25 oct. 2018, 13:24
Ameninţare cu bombă la bordul unui avion. Aeronava a aterizat de urgenţă pe Otopeni. SRI a format o celulă de criză

UPDATE: Aeronava Wizzair vizată de o ameninţare cu bombă a decolat, joi seară, de la Bucureşti către Varşovia, la ora 21.12, potrivit Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

UPDATE: Echipele de intervenţie de la Aeroportul Otopeni au finalizat verificarea aeronavei Wizzair vizată de o ameninţare cu bombă bombă, fără a găsi vreun colet suspect. Avionul a fost tras în poziţie de parcare şi va decola când decide compania.

Reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), au anunţat, joi seară, că echipele au finalizat verificarea aeronavei Wizzair care a fost vizată de o ameninţare cu bombă, fără a fi găsit vreun colet suspect.

Au fost verificate şi toate bagajele, acestea fiind în prezent la bordul aeronavei.

”Avionul este tras la poziţie de parcare, de la ora 19.00. Vor decola când decide compania”, au transmis reprezentanţii CNAB.

Potrivit acestora, cei 173 de pasageri au primit apă şi alimente.

Potrivit Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, aeronava Wizzair care zbura pe ruta Kutaisi-Varşovia a aterizat la ora 16.20 pe Aeroportul din Otopeni, în urma unei ameninţări cu bombă la bord.

Aeronava a fost parcată pe o poziţie izolată, iar cei 173 de pasageri au fost debarcaţi la ora 16.25.

Cei 173 de pasageri au fost debarcaţi, fiind desfăşurate procedurile specifice. SRI reacţionează şi transmite că urmează să scaneze bagajele şi aeronava.

„Despre aeronava aterizată de urgenţă pe aeroportul Otopeni pentru că a fost primită o ameninâare cu bombă (apel telefonic de la Tibilisi): „A fost instituită celulă de criză la nivelul aeroportului, SRI este prezent cu echipa pirotehnică care urmează să scaneze bagajele și aeronava. S-a intrat pe procedura standard în astfel de situații, procedura gestionată de conducerea aeroportului. Cursa nu are destinația România, a aterizat de urgență la Otopeni, s-a intrat pe procedura de urgență a aeroportului. Pasagerii au fost evacuați”, afirmă purtătorul de cuvânt al SRI.