Ameninţare cu bombă la metrou. Sute de pasageri au fost evacuaţi FOTO

Alertă cu bombă la noua gură de metrou de la staţia Eroilor, în zona Spitalului Universitar. Echipele antitero intervin după un apel la numărul de urgenţă 112.

RomaniaTV.net
19 iun. 2020, 05:33

UPDATE: În urma verificărilor făcute de echipele antitero, s-a stabilit faptul că alerta cu bombă a fost falsă, iar bărbatul care a anunţat a fost identificat. 

„Vineri, în jurul orei 08,15, un bărbat a anunţat prin apel 112 că la staţia de metrou Eroilor se află un dispozitiv exploziv. La faţa locului au sosit poliţişti ai Secţiei 17 şi Brigăzii de Poliţie pentru Transport Public – Serviciul Metrou, care au evacuat staţia de metrou”, precizează Poliţia Capitalei

Echipele antitero intervin în momentul de faţă la staţia de metrou Eroilor, în zona Spitalului Universitar. Traficul în zona este blocat, iar şoferii sunt nevoiţi să circule alternativ. De asemenea, la faţa locului au intervenit geniştii, dar şi poliţiştii.

Metroul este blocat pe aceasta linie, iar călătorii au fost evacuaţi. 

Alerta a pornit după ce un individ a sunat la 112 declarând că a pus o bombă în metrou. Bărbatul a fost identificat de oamenii legii şi este cunoscut cu probleme medicale. Cu toate aceştia, poliţiştii dar şi echipele antiterog verifică tot perimetrul, la metrou au fost aduşi şi câini.

Staţia de metrou Eroilor 2 va fi cea mai neobişnuită staţie din Bucureşti, fiind iluminată natural, datorită celor două cupole din sticlă.  Acestea vor fi amplasate deasupra scarilor rulante, iar lumina va patrunde chiar si pe peron.

Aceasta va face legatura prin subteran cu Magistralele 1 si 3. Face parte din tronsonul I al Magistralei 5, Raul Doamnei – Eroilor (9 statii si un depou – 8 km). Statia va avea inca doua guri de acces (una la intersectia Splaiul Independentei-Bd. Eroilor, a doua la intersectia Bd. Eroilor-Bd. Eroii Sanitari). Se estimeaza ca aproximativ 100.000 de persoane vor tranzita in fiecare zi aceasta statie.


loading...