Ameninţare cu bombă la Washington, în ziua învestirii lui Joe Biden ca preşedinte al SUA. A fost luată în vizor Curtea Supremă

Clădirea Curții Supreme a SUA a fost ţinta unei ameninţări cu bombă, miercuri, cu puţin timp înainte ca noul președinte, Joe Biden, să depună jurământul în calitate de al 46-lea preşedinte al SUA.

20 ian. 2021, 17:58
Ameninţare cu bombă la Washington, în ziua învestirii lui Joe Biden ca preşedinte al SUA. A fost luată în vizor Curtea Supremă

Potrivit unui jurnalist CNN, Alex Marquardt, prezenţa militarilor din Garda naţională, armata americană de rezervă, a crescut în zona Curţii Supreme. Această ameninţare cu bombă ar fi fosta transmisă prin telefon.

Sediul Curţii se află vizavi de Capitoliu, sediul Congresului, unde preşedintele ales Joe Biden urmează să depună jurământul.

Citeşte şi Joe Biden, învestit oficial ca al 46-lea preşedinte al SUA. LIVE VIDEO de la ceremonie

Iniţial s-a raportat că sediul Curţii Supreme a fost evacuat după această ameninţare cu bombă, dar ulterior CNN a revenit şi a relatat că fiecare colţ al clădirii este cercetat de echipe de genişti. „Clădirea şi împrejurimile sale au fost verificate şi nu a existat o evacuare„, a precizat Kathleen Arberg pentru France Presse. Înalta curte este închisă publicului de la începutul pandemiei şi personalul său a fost redus la minim. Audierile au avut loc prin telefon.

Democratul Joe Biden urmează să depună jurământul în faţa şefului Curţii supreme John Roberts, pe treptele Capitoliului, cu puţin timp înainte de prânz. Vicepreşedinta sa Kamala Harris va depune jurământul în faţa judecătoarei progresiste Sonia Sotomayor.

Ceremonia de învestitură se derulează într-o capitală în care s-au luat măsuri de securitate fără precedent. Circa 25.000 de soldaţi ai Gărzii Naţionale şi mii de poliţişti veniţi din întreaga ţară participă la dispozitivul de securitate.