Ameninţări de război: Israelul ia în serios pericolul reprezentat de Iran

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, luni, că ţara sa "ia în serios" ameninţarea reprezentată de Iran prin deţinerea de arme nucleare şi implicarea în conflictul sirian, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

RomaniaTV.net
28 nov. 2017, 04:56
Ameninţări de război: Israelul ia în serios pericolul reprezentat de Iran

Israelul ia în serios ameninţarea iraniană. Este o lecţie a istoriei noastre. Am spus clar, de mai multe ori, că nu vom accepta arme nucleare în mâinile Iranului. De asemenea, nu vom permite concentrarea forţelor iraniene în apropierea frontierei noastre, în regiunea siriană în general sau oriunde altundeva„, a transmis Netanyahu.

Guvernul israelian apreciază că extinderea influenţei iraniene în statul vecin Siria constituie o „linie roşie” pentru situaţia din regiune.

Potrivit unor surse citate de presa israeliană, Benjamin Netanyahu l-a avertizat pe preşedintele sirian Bashar al-Assad că Israelul se va implica puternic în războiul civil sirian dacă Iranului i se va permite să aibă baze militare în Siria.

Forţele iraniene au luptat alături de militarii sirieni şi ruşi, precum şi cu gruparea libaneză Hezbollah, în războiul civil din Siria. Israelul, care a menţinut până în prezent o politică de a nu interveni în conflict, se teme de faptul că o victorie a lui Assad şi o înfrângere a organizaţiei Stat Islamic în Siria va facilita legătura dintre Iran şi Hezbollah.