Amenzi colosale pentru stăpânii câinilor care latră prea tare! Ce sumă trebuie să scoţi din buzunar din cauza animalelor zgomotoase

Consiliul local dintr-un oraș din SUA a dat o lege conform căreia locatarii care au în gospodăriile lor animale gălăgioase vor fi amendați.

16 mai 2022, 13:02
Amenzi colosale pentru stăpânii câinilor care latră prea tare! Ce sumă trebuie să scoţi din buzunar din cauza animalelor zgomotoase

Aurora este un oraș din statul Illinois, aflat la vest de Chicago. Acest oraș are o importantă comunitate de români greco-catolici. De curând, Consiliul Local al orașului a dat o nouă lege pentru animale.

În orașul Aurora din Chicago s-a dat o lege conform căreia animalele ,,însoțitoare” nu pot produce zgomot excesiv. Legea a fost adoptată de Consiliul Local Aurora și vizează locuitorii care au patru animale definite drept: „câine, pisică, dihor, iepure, cobai, hamster sau alt animal domestic similar ținut în mod obișnuit ca animal de companie”, conform NBC 5.

Citește și: Recensământ 2022. Site-ul pe care vă puteţi autorecenza s-a blocat. Ce amenzi riscaţi dacă nu participaţi

Excepție de la această regulă fac persoanele care au două pisici sau doi câini. Locuitorii trebuie să dovedească faptul că toate animalele au fost microcipate, vaccinate și sterilizate în ultimii cinci ani. În plus, proprietarii acestor animale trebuie să completeze o cerere de la controlul animalelor.

Locatarii ale căror animale fac ,,zgomot excesiv” vor primi amenzi în valoare de 100 de dolari, conform legii. Legea se aplică pentru animalele care fac zgomot între orele 7:00 și 22:00, mai mult de 15 minute.

Conform legii, plângerile trebuie să vină însoțite de o dovadă în format audio sau video, realizate de oameni din case diferite. În cazul în care sesizarea vine din partea unei singure persoane, aceasta trebuie să fie susținută și de controlul animalelor.

În plus, gospodăriile care nu au respectat legea înainte de adoptarea ordonanței sunt exceptate, după cum a menționat Consiliu Local.

Legi împotriva ,,zgomotului excesiv” în România

O situaţie asemănătoare s-a petrecut şi în România, în urmă cu câţiva ani. Mai exact, în orașul Baie Mare, în 2019, o femeie a fost amendată pentru că are doi câini care au lătrat prea tare. Femeia, sancționată cu suma de 200 de lei, a dus cazul în instanță și a câstigat. În plus, i s-a anulat procesul verbal de contravenție.

Citește și: Klaus Iohannis cere Parlamentului reexaminarea legii referitoare la componenţa şi modul de alegere a membrilor consiliilor medicilor