Amenzi de aproape 500.000 de lei pentru cei care au incendiat miriştile

Aproximativ 2.000 de hectare de teren au fost afectate în ultima jumătate de an de incendii de vegetaţie, iar cei prinşi că au provocat aceste incendii au fost amendaţi. Potrivit Ministerului Mediului şi Pădurilor, cea mai mare parte a incendiatorilor rămân însă necunoscuţi.

RomaniaTV.net
31 oct. 2011, 18:57
Amenzi de aproape 500.000 de lei pentru cei care au incendiat miriştile

Cei care au incendiat miriştile sau din neglijenţa cărora s-au produs incendii de vegetaţie au primit amenzi de aproape jumătate de milion de lei numai în perioada aprilie – octombrie 2011.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului şi Pădurilor (MMP), în perioada indicată, la Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor au fost anunţate peste 200 de incendii de vegetaţie uscată, pădure sau mirişte. Aceste incendii au afectat, în total, aproximativ 2.000 de hectare de teren. Cele mai multe incendii au avut loc în judeţele Tulcea, Constanţa, Cluj, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Mehedinţi, Dolj, Galaţi, Gorj, Olt, Argeş şi Vaslui.

Cea mai mare suprafaţă afectată de un incendiu, respectiv 250 de hectare de vegetaţie uscată şi stuf, s-a înregistrat în judeţul Constanţa, în zona localităţii Vadu, pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei «Delta Dunării»”, se precizează într-un comunicat de luni al Ministerului Mediului şi Pădurilor.

Potrivit sursei citate, „în cele mai multe cazuri” incendiatorii au rămas necunoscuţi.

„În situaţiile în care au fost identificaţi autorii producerii incendiilor, ca urmare a cercetărilor organelor abilitate, s-au aplicat sancţiuni, valoarea acestora ridicându-se la 493.130 de lei”, se mai arată în comunicatul citat.