Amenzi de zeci de mii de euro pentru muzică dată tare pe plajă. Boxele portabile sunt interzise

Autoritățile din Portugalia au anunțat că sunt amenzi de până la 36.000 de euro pentru cei care dau muzica prea tare.

09 iul. 2023, 17:44
Amenzi de zeci de mii de euro pentru muzică dată tare pe plajă. Boxele portabile sunt interzise

Difuzoarele portabile care difuzează melodii la volum ridicat și care deranjează localnicii și turiștii au fost interzise de Autoritatea Maritimă Națională a Portugaliei.

Noile restricții au fost confirmate chiar în momentul în care sezonul de vârf al turismului este pe cale să înceapă în cele mai populare destinații de plajă din Portugalia, potrivit Euronews.

Cât amenda pentru difuzarea de muzică pe plajă în Portugalia

Anunțat luna trecută de AMN, regulamentul interzice „utilizarea echipamentelor de sunet și activitățile generatoare de zgomot care, în conformitate cu prevederile legii, pot provoca disconfort”.

Deși nu este clar ce volum, dacă este cazul, este clasificat oficial ca fiind deranjant, iubitorii de plajă pot face plângeri privind zgomotul la poliția maritimă locală responsabilă de plaja pe care se află.

Amenzile ar putea fi cuprinse între 200 și 4.000 de euro pentru persoane fizice și între 2.000 și 36.000 de euro pentru grupuri. „Accesoriul” incriminat – cum ar fi un difuzor – ar putea fi, de asemenea, confiscat.

Citește și: Un avion s-a prăbuşit şi a luat foc la impactul cu solul. Toţi pasagerii au murit pe loc

Edictul de pe plajă al AMN enumeră diverse alte activități care sunt interzise pe țărmurile Portugaliei. Printre acestea se numără jocul cu mingea în afara zonelor desemnate, camparea în afara campingurilor și aprinderea focului.

Aceasta nu este prima dată când comportamentul antisocial este reglementat pe plajele europene.

Vara trecută, Barcelona, în Spania, a interzis țigările pe țărmurile sale, pentru a-i proteja pe turiști de fumul pasiv și de mucurile de țigară aruncate.

Din Portugalia până în Croația, se introduc reguli și restricții pentru a face destinațiile turistice populare mai ușor de trăit pentru localnici.

Luna trecută, Dubrovnik a anunțat planuri pentru un sistem de depunere a bagajelor pentru a reduce zgomotul produs de valizele cu rotile în orașul său vechi istoric și pietruit.

Grecia a introdus un sistem de sloturi orare pentru vizitatorii Acropolei, în încercarea de a gestiona mulțimea de turiști, în timp ce Panteonul din Roma a introdus săptămâna aceasta o taxă de intrare.

Multe țări, inclusiv Portugalia, înăspresc, de asemenea, restricțiile privind închirierile pe termen scurt pentru a combate inflația de pe piața imobiliară.

Citește și: BREAKING. Anunț mare: România, gata de aderarea la Schengen. Parlamentul European dă de pământ cu Austria: „O atitudine foarte ridicolă!”