AMENZI NOI pentru bucureştenii care cresc câini, pisici şi papagali la bloc

Publicat: Joi, 16 Iunie 2016 15:17 // Actualizat: Joi, 16 Iunie 2016 15:17 // Sursa: romaniatv.net

Bucureştenii care cresc animale de companie la bloc, iar acestea deranjează vecinii, vor fi sancţionaţi de Poliţia Locală. Amenzile ajung, în anumite situaţii, chiar şi la 2.500 de lei. 

Potrivit unei decizii a Consiliului Local Sector 1, bucureştenii care au câini, pisici, papagali sau porumbei pe care îi cresc la bloc, deranjând astfel pe ceilalţi vecini din cauza zgomotelor sau a mizeriei produse vor fi amendaţi de Poliţia Locală. 

"Constituie contravenţii săvârşirea de către persoanele fizice şi juridice, următoarele fapte, dacă nu au fost comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
a) Neluarea măsurilor corespunzătoare de către deţinătorii de animale (câini, pisici, animale economice etc.) în vederea eliminării disconfortului fizic sau psihic provocat colocatarilor sau vecinilor, prin numărul, agresivitatea sau zgomotele produse de animale sau prin lipsa de igienizare, concretizată prin neîndepărtarea mizeriei sau a mirosurilor neplăcute, provenite de la animale", se menţionează în Hotărârea Consiliului Local Sector 1.

Conform sursei citate, amendă riscă şi persoanele care lasă fără supraveghere pe domeniul public animalele de companie, precum şi cele care plimbă pe stradă fără lesă sau botniţă câini care, datorită agresivităţii manifestate, pot pune în pericol integritatea fizică a cetăţenilor.

De asemenea, riscă să fie sancţionaţi şi bucureştenii care ţin câini şi pisici la bloc, fără acordul scris al asociaţiilor de proprietari sau a celorlalţi colocatari.

De asemenea, constituie contravenţie şi hrănirea porumbeilor sau a altor păsări sălbatice în balcoane sau pe pervazul ferestrelor, dacă prin aceasta se afectează starea de curăţenie a imobilului sau a domeniului public, a decis Consiliul Local Sector 1. 

AMENZILE pe care le riscă cei care cresc animale de companie la bloc sunt împărţite astfel: 

- între 300 - 1.000 lei AMENDĂ pentru proprietarii de animale care fac zgomot ce deranjează vecinii ori fac mizerie la bloc. Aceeaşi sancţiune este valabilă şi pentru cei care cresc animale la bloc fără a avea documente care să ateste starea de sănătate a acestora. Tot între 300 şi 1.000 lei amendă pot primi bucureştenii din Sectorul 1 care plimbă pe stradă câinele agresiv, fără botniţă sau lesă

- între 1.000 şi 2.500 de lei AMENDĂ pentru proprietarii care lasă libere pe stradă animalele de companie neînsoţite, precum şi pentru cei care nu anunţă în scris asociaţia de proprietari că deţin un animal de companie

- între 200 - 1.000 de lei AMENDĂ pentru cei care cresc porumbei fără acordul asociaţiei de proprietari sau fac mizerie pe pervazul blocului. 

loading...
8 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 iun 18:30
Răspunde | Votează email 1 email
elena
solutia e simpla
-eutanasierea maidanezilor
-obligativitatea inregistrarii cainilor
-pedepsirea drastica a abandonului
-arestarea cutofililor care blocheaza activitatile hinghierilor.
20 iun 21:20
Răspunde | Votează email 0 email
Alex din Tulcea
foarte bine,ar trebui in toata tara facut asa.unii merg pe strada cu caini periculosi si fara botnita dar vad ca cei de la politie si lumea de jur se face ca nu vede.
19 iun 20:16
Răspunde | Votează email 1 email
Proprietar animal
Ok sunt de acord cu consiliul local.Dar animalalele cu 2 picioare care baga muzica de la 23 pana a 2 a zi de dimineata cam pe la 6-7 cu muzica la maxim ce facem?
Cu aurolacii ,cersatorii care miros si fac mai multa mizerie decat orice animal!!! Ce facem?
19 iun 09:56
Răspunde | Votează email 0 email
o femeie
Asa e si in alte tari. Ba mai mult, daca animalul e neingrijit/sau ataca pe alte persoane, dupa amenda animalul se duce in centre speciale, unde des se intampla sa fie eutanasiat.
17 iun 12:25
...1. AMENZILE pe care le riscă cei care cresc animale de companie la bloc sunt împărţite astfel: Citeste continuarea pe: http://www.romaniatv.net Sursa: http://www.romaniatv.net   ...
16 iun 16:44
...lei AMENDĂ pentru cei care cresc porumbei fără acordul asociaţiei de proprietari sau fac mizerie pe pervazul blocului. Sursa ...
16 iun 15:36
...vor fi sancţionaţi de Poliţia Locală. Amenzile ajung, în anumite situaţii, chiar şi la 2.500 de lei.  Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
16 iun 15:35
... Bucureştenii care cresc animale de companie la bloc, iar acestea deranjează vecinii, vor fi...
1
EUR
4.8336
RON
06 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H