Amenzi până la 10.000 de lei pentru hărţuirea psihologică şi stradală - proiect de lege adoptat de Camera Deputaţilor

Publicat: Marţi, 10 Iulie 2018 14:07 // Actualizat: Marţi, 10 Iulie 2018 14:07 // Sursa: romaniatv.net

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat marţi, cu 214 voturi "pentru", opt voturi "împotrivă" şi zece abţineri, un proiect de lege pentru modificarea legii 202/2002 privind egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, care prevede că hărţuirea psihologică şi hărţuirea stradală se pedepsesc cu amendă contravenţională cuprinsă între 3.000 şi 10.000 de lei.

După alineatul 1 al articolului 6 din actuala lege 202/2002 s-a adăugat următoarea prevedere: "Se interzic comportamentele de hărţuire, hărţuire sexuală sau hărţuire psihologică atât în public, cât şi în privat".

Printre altele, discriminarea pe bază de sex sau prin utilizarea de către angajator a unor practici care dezavantajează persoanele de un anumit sex, în legătură cu relaţiile de muncă, discriminarea pe bază de maternitate a femeilor gravide sau care alăptează şi hărţuirea sexuală se pedepsesc cu amendă contravenţională cuprinsă între 3.000 şi 10.000 de lei. 

În forma iniţială adoptată de Senat, amenda contravenţională era cuprinsă între 3.000 şi 100.000 de lei.

O altă modificare arată că aceste contravenţii pot fi constatate de Ministerul de Interne, prin Poliţia Română, Jandarmerie, Poliţia Locală şi Poliţia de Frontieră.

"Sper ca aceste lucruri să se schimbe odată cu intrarea în vigoare a acestei legi. Zi de zi, femeile din România sunt agresate şi umilite prin hărţuire – sub toate formele sale – inclusiv în şcoli şi universităţi, la locul de muncă, pe stradă, în transportul în comun şi în instituţii publice. De cele mai multe ori, hărţuitorii nu se opresc doar la abuzuri verbale sau gesturi. Hărţuirea nesancţionată poate duce la forme grave de violenţă, iar acest lucru nu mai poate fi tolerat”, a susţinut deputatul Oana Bîzgan, potrivit News.ro.

Proiectul de lege a fost iniţiat de către deputatul neafiliat Oana Bîzgan şi a fost susţinut de toate grupurile parlamentare.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 iul 22:00
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
MELODIA PREFERATA A SOTIEI-NON TI SCORDAR DI ME-NU MA UITA-ASA ZICEAU SI SEFII NON TI SCORDAR SA PLECI SI FARA BANI:
10 iul 21:36
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
SUNT SI CARE DIN CAUZA CA LE-AU CEDAT UNII CANCERUL LOR DE TIROIDA ;OBEZITATEA SI ALTE BOLI NU LE-A MAI PASAT CA S-AU NASCUT SA FIE F SLABE CA RESTL FAMILIEI: AU DAT O GRAMADA DE FEMEI CU OTRAVIRI ALE SANGELUI LA CLINICA DIN SÜDRING; OBEZE DIN CAUZA BOLILOR SI AU ZIS CA NU STIU DACA POT SA LE SALVEZE-SI E TOTUSI CLINIA DIN SÜDRING DIN GERMANIA-CARE E TELEVIZATA PE PLAN MONDIAL:
1
EUR
4.8332
RON
30 Mar
noapte 7 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H