Amenzi pe bandă rulantă din cauza formularului PLF. Piloții și însoţitorii de bord, amendați de mai multe ori pentru că nu au completat formularul

Piloții și însoţitorii de bord sunt amendați de fiecare dată când avioanele lor aterizează la Iași, din cauza formularului PLF. Șeful DSP susține că aceștia trebuiau să completeze formularele de fiecare dată când ieșeau și intrau în țară.

02 feb. 2022, 10:03
Amenzi pe bandă rulantă din cauza formularului PLF. Piloții și însoţitorii de bord, amendați de mai multe ori pentru că nu au completat formularul

Amenzi pe bandă rulantă din cauza formularului PLF. Echipajele companiilor aeriene se plâng că au fost amendate de mai multe ori, pentru că nu au completat formularul PLF la aterizare.

Amenzi pe bandă rulantă din cauza formularului PLF

Șeful DSP Iaşi susţine atât piloții, cât și stewardesele, trebuiau să completeze formularul PLF de fiecare dată când intrau sau ieșeau din țară.

Citeşte şi Mii de români amendaţi pentru că nu au completat sau au completat greşit formularul digital PLF la intrarea în ţară

„Am primit telefoane de la echipajele de pe avion pentru că au primit mai multe amenzi, pentru că ei au fost amendaţi de câte ori au intrat în Aeroport. Situaţia aceasta nu avem cum să o rezolvăm noi. Problema se poate rezolva prin lege şi justiţie. Nimeni nu poate contesta la noi. Adică, poate contesta, dar noi nu putem rezolva.

Practic, ei o pot contesta, dar noi nu o putem rezolva. În privinţa lor, pot spune că au completat o singură dată şi că s-au gândit că dacă au completat o dată este suficient. Dar legea nu prevedea că dacă ai completat o singură dată formularul, nu trebuie să mai completezi. Trebuie să completezi de fiecare dată când intri sau când ieşi din ţară, indiferent în ce domeniu profesezi. Noi îi înţelegem, dar contestaţiile se rezolvă doar în instanţă”, spune Vasile Cepoi, şeful DSP Iaşi, potrivit Ziarul de Iaşi.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că sunt discuţii privind exceptarea unor categorii profesionale de la completarea certificatului de localizare a pasagerilor care intră în ţară – PLF.

„Da, există discuţii legat de PLF, încât anumite categorii care vor fi exceptate de la acest lucru, mă refer la cei care lucrează în zona de transporturi care traversează frecvent frontiera de stat şi s-a găsit o soluţie împreună cu Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru această categorie”, a declarat Alexandru Rafila, vineri, la Vălenii de Munte, în judeţul Prahova, răspunzând unei întrebări în cadrul unei conferinţe de presă.

El a explicat că pentru unele categorii profesionale vor exista discuţii cu Ministerul Justiţiei pentru a se stabili dacă pot fi luate decizii privind sancţiunile deja aplicate pentru necompletarea PLF.

De asemenea, mii de amenzi nu-şi găsesc plătitorii pentru că aceştia sunt cetăţeni moldoveni cu dublă cetăţenie. Ei nu au fost găsiţi la adresele unde se presupune că locuiesc, iar plicurile s-au întosr la DSP.

“Plicurile cu confirmare de primire au ajuns la destinaţie, dar peste 3.000 dintre acestea s-au întors deja la DSP, urmând ca noi să trimitem oameni care să lipească pe uşa locului sau a casei persoanei respective încă o dată anunţul că a fost amendat. Destinatarii plicurilor respective, foarte probabil, deşi nu am făcut încă nicio analiză, sunt cetăţeni moldoveni, cu dublă cetăţenie, şi locuiesc câte 100-200 de persoane la aceeaşi adresă.

Vă spun că nu am făcut o analiză detaliată, dar în momentul în care trimiteam 100-200 de plicuri pe aceeaşi adresă, ne aşteptam ca acestea să vină înapoi”, a mai spus directorul DSP Iaşi.

Până acum, doar 20 de persoane au contestat în intanţă sancţiunea de la Iaşi.

Citeşte şi Unde pot găsi românii formularul PLF pentru localizarea pasagerilor şi cum trebuie completat