Amenzi pentru înmormântare. Preoţii care oficiază slujbe de înmormântare pentru enoriaşi din afara parohiei vor fi amendaţi drastic

Preoţii ortodocşi care oficiază slujbe de înmormântare pentru enoriaşi care nu au aparţinut parohiei lor vor primi amenzi substanţiale.

01 mai 2023, 13:29
Amenzi pentru înmormântare. Preoţii care oficiază slujbe de înmormântare pentru enoriaşi din afara parohiei vor fi amendaţi drastic

Preoţii ortodocşi vor fi sancţionaţi dacă vor oficia slujbe de înmormântare pentru enoriaşii care nu aparţin de parohia lor. Mai pe româneşte, fiecare mort, cu preotul lui! Decizia a fost luată pentru a nu mai exista cazuri în care unii preoţi „fură” clienţii altor colegi.

Citeşte şi Au pus ochii pe Dorinel Umbrărescu. Afaceristul român va rămâne fără terenurile din centrul Bacăului

Preoţii Ioan Şumălan de la Paraclisul Spitalului Judeţean Oradea şi Dan Lele, fostul capelan al Penitenciarului, de la Biserica Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir din strada Louis Pasteur, a aceluiaşi oraş, au fost deja sancţionaţi,  conform ebihoreanul.ro.

Cei doi au primit amenzi de câte 1000 de lei, tocmai pentru că au înmormântat credincioşi din alte parohii.

Citeşte şi Povestea impresionantă a lui Cooper, câinele care a mers pe jos timp de patru săptămâni pentru a-și căuta stăpânul. „Nu-mi vine să cred că este acasă”

Mai mult, banii care le-au fost reţinuţi din salariu, au fost viraţi către preoţii parohiilor de care aparţineau enoriaşii decedaţi.