Au pus ochii pe Dorinel Umbrărescu. Afaceristul român va rămâne fără terenurile din centrul Bacăului

Dorinel Umbrărescu, cel cunoscut publicului larg drept „Regele Asfaltului", se confruntă cu noi provocări. Afaceristul va fi deposedat de mai multe proprietăți imobiliare, localizate chiar în centrul Bacăului. 

01 mai 2023, 10:05
Au pus ochii pe Dorinel Umbrărescu. Afaceristul român va rămâne fără terenurile din centrul Bacăului

Dorinel Umbrărescu are mulți prieteni, dar și dușmani. Un consilier local din Bacău vrea să trimită o scrisoare afaceristului, prin care să i se ceară donarea către municipalitate a terenurilor pe care le deține în Parcul Cancicov.

Într-o ședință de săptămâna trecută, consilierii au votat deja pentru expropriere. Astfel, Umbrărescu ar urma să primească aproape jumătate din suma destinată exproprierilor, pentru două terenuri pe care le deține aproape de Muzeul de Științe ale Naturii, de pe locul fostului stadion din parc.

Astfel, e de așteptat ca UMB să acționeze în instanță.

 

Circ în Bacău. Consilierii locali au pus ochii pe banii lui Dorinel Umbrărescu

 

Unul dintre terenuri aparține companiei Tehnostrade, un imobil de peste 16.000 mp, evaluat de Primăria Bacău la 651.520 de euro. Cel de-al doilea teren este pe persoană fizică: aparține soției afaceristului, Mirelei Umbrărescu, un teren evaluat la 68.000 de euro, scrie presa locală.

Umbrărescu a primit terenul în mandatul lui Dumitru Sechelariu. Potrivit presei locale, Umbrărescu și Sechelariu, celebrul baron local PSD, care a murit în urmă cu un deceniu, ar fi rude prin alianță, însă omul de afaceri a negat mereu acest lucru.

 

Ce lucrări mai pregătește antreprenorul român Dorinel Umbrărescu

 

În timp ce turează motoarele la maximum pe șantierele de pe Autostrada Moldovei (A7), Dorinel Umbrărescu are în vedere și Autostrada A8 Iași – Mureș. Afaceristul din Bacău a dat ordin: oamenii din UMB s-au înscris la licitație, pentru execuția tronsonului 3 – Leghin – Târgu Neamț.

Alături de companiile lui Umbrărescu, mai mulți constructori din România și Turcia au depus oferte.