Amenzi pentru posesorii de animale, dacă îi lasă singuri în mașină. Pot plăti până la 10.000 de lei

Amenzi pentru posesorii de animale. Pășunatul și muncile agricole cu animale sunt strict interzise în perioadele caniculare, între orele 11.00 și 19.00. Fermierii care nu se conformează riscă sancțiuni.

26 iun. 2021, 17:13
Amenzi pentru posesorii de animale, dacă îi lasă singuri în mașină. Pot plăti până la 10.000 de lei
Amenzi pentru posesorii de animale

Amenzi pentru posesorii de animale. E interzis să lasăm câinii în mașină în timp ce suntem la supermarket sau în mall. Amenzile pornesc de la 1.000 de lei și pot ajunge până la 10.000 de lei.

Această perioadă caniculară este suportă greu de animale, tocmai din aceste motive trebuiesc protejate. Se interzice transportul de animale între 11 și 19, de altfel se interzice mișcarea de animale în scopul hrănirii acestora, la pășun, în acest interval orar. Se va asigura apă în cantități suficiente”, a spus Dan Zeicu, director adjunct al DSVSA Satu Mare.

Citeşte şi: Veşti bune pentru crescătorii de animale. APIA anunţă că plăteşte ajutor de stat de 23,6 milioane lei

Amenzi pentru posesorii de animale

El a adăugat că animalele trebuie ținute în dăposturi corespunzătoare, ca grajdurile și umbrarele. Zeicu adaugă că e periculos și să lăsăm câinii în mașină când mergem la cumpărăruri.

Aproape în fiecare an avem cazuri de căței lăsăți închiși în mașini, în parcările supermarketurilor sau mall-urilor. Proprietarii trebuie să știe că acest lucru este total interzis și poate cauza decesul animalului.

Trebuie să ne imaginăm un cățel, un animal închis într-o mașină, dacă afară sunt 38 de grade, imaginați-vă că în acea mașină vor fi peste 48, până la 50 de grade”, a explicat el, potrivit Digi 24.

Animalele de companie, de fermă şi cele sălbatice, protejate prin lege

Animalele

vor fi recunoscute drept fiinţe cu drepturi, potrivit unei legi britanice care va interzice exportul de animale vii, dar şi vânătoarea de trofee. Animalele de companie, cele de fermă, dar şi cele sălbatice vor intra, astfel, sub protecţia legii.

Guvernul britanic a anunţat că va recunoaşte drepturile animalelor, în acest scop urmând să introducă un set de legi prin care să interzică practici precum exportul de animale vii sau vânătoarea de trofee, potrivit The Guardian. Astfel, va fi interzis comerțul de fildeș, aripioare de rechin.

Ar putea fi adoptată și o interdicție şi pentru producția și comercializarea de foie gras, produs obținut prin supraalimentarea forțată a rațelor și gâștelor. Printre animalele protejate se numără animalele de companie, de fermă dar și animalele sălbatice.


loading...