Amenzi uriaşe pentru românii care au încălcat regulile în minivacanţa de Crăciun. Nunţi şi chefuri cu zeci de persoane, oprite de poliţişti

A plouat cu amenzi în minivacanţa de Crăciun. Poliţiştii au aplicat sancţiuni de peste un milion de lei în cazul a mii de persoane care nu au respectat măsurile de combatere a COVID-19 în timpul sărbătorilor. Oamenii legii au oprit o nuntă organizată la o pensiune în Timiş, precum şi mai multe petreceri desfăşurate în cluburi din Bucureşti şi Argeş.

28 dec. 2020, 14:45
Amenzi uriaşe pentru românii care au încălcat regulile în minivacanţa de Crăciun. Nunţi şi chefuri cu zeci de persoane, oprite de poliţişti

Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI, a dat detalii despre cum au fost aplicate Amenzi uriaşe pentru românii care au încălcat regulile anti-COVID în minivacanţa de Crăciun.

„Poliţiştii şi jandarmii au intervenit la peste 2.100 de evenimente sesizate prin 112, dintre care aproximativ 76 la sută s-au confirmat în urma verificărilor efectuate. Au fost organizate 643 de acţiuni, în urma cărora au fost constatate aproape 7.000 de sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, poliţiştii au început cercetări cu privire la 544 posibile de infracţiuni, între care 21,5 la sută la sesizarea din oficiu a poliţiştilor. Au fost prinşi în flagrant 100 de autori de infracţiuni şi au fost depistate 8 persoane urmărite naţional sau internaţional. Au fost reţinute 358 de permise de conducere şi 97 de certificate de înmatriculare”, a afirmat Monica Dajbog, în cadrul unei conferinţe de presă la MAI.

În ultimele 24 de ore, angajaţii MAI au desfăşurat 1254 de acţiuni de control.

„Controalele pentru verificarea respectării regulilor de protecţie sanitară au vizat peste 70.000 de persoane, 4.100 de operatori economici şi 172 de operatori transport persoane. În plus, s-au efectuat verificări la 9.000 de obiective de interes, dintre care 3.200 de unităţi de alimentaţie.

Au fost identificate 3.656 de persoane care nu purtau masca de protecţie, 820 care nu respectau restricţiile de circulaţie şi 18 care nu au respectat măsurile privind carantina sau izolarea. În total, s-au aplicat 4.677 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste un milion de lei.

De asemenea, au fost întocmite patru dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, a mai precizat Dajbog.

Amenzi uriaşe pentru românii care au încălcat regulile. Poliţiştii au dat buzna în cluburi

Mai mult, poliţiştii i-au amendat pe românii care au participat la petreceri, încălcând măsurile de limitarea răspândirii COVID-19.

„Ieri, în jurul ore 4, poliţiştii din Bucureşti au intervenit într-un club unde se desfăşura un eveniment privat la care participau 26 de persoane. Acestea au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 25.500 de lei, iar pe numele organizatorului a fost întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Poliţiştii din judeţul Timiş au constatat că la o pensiune se organiza o nuntă la care erau prezente 36 de persoane. Un alt caz – în noaptea de 26 spre 27 decembrie , 67 de persoane au participat la un eveniment cu caracter privat într-un club din judeţul Argeş. Au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 44.500 de lei, iar organizatorul a fost amendat cu 10.000 de lei”, a explicat reprezentantul MAI.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 28 decembrie 2020. Veşti bune după Crăciun, o nouă zi cu cazuri puţine