Amenzi usturătoare în Italia! Cetăţenii plătesc şi 1.000 de euro dacă nu poartă masca de protecţie

Autorităţile din Italia au decis să aplice amenzi de până la 1.000 de euro persoanelor care nu poartă măşti în spaţiile publice închise. 

RomaniaTV.net
27 iul. 2020, 07:29
Amenzi usturătoare în Italia! Cetăţenii plătesc şi 1.000 de euro dacă nu poartă masca de protecţie

În regiunea Campania din sudul Italiei au crescut considerabil amenzile, preşedintele regiunii înăsprindu-le la finalul săptămânii pentru a-i face pe cetăţeni să respecte măsurile de protecţie şi a-i disciplina. 

Începând cu weekend-ul trecut, mai exact sâmbătă, s-au dat primele amenzi de 1.000 de euro proprietarilor a trei afaceri din Salermo, printre care un coafor şi un bar, pentru că nici personalul, nici clienţii nu purtau măşti de protecţie în spaţiul închis. 

Citeşte şi: Economia Chinei, revenire spectaculoasă după pandemie. Potenţialul de creştere a PIB e de patru ori mai mare faţă de ecomiile avansate

„Dacă concetăţenii noştri se comportă ca şi când problema ar fi rezolvată, înseamnă că în câteva săptămâni vom reveni la o stare de urgenţă”, a avertizat Vincenzo de Luca, guvernatorul Campaniei.

Noul regulament impus de autorităţi prevede amenzi de 1.000 de euro pentru oricine nu poartă mască într-un spaţiu închis, fie în clădiri publice, supermarketuri, baruri, restaurante, magazine, cât şi în transportul public (autobuz, trenuri, metrou).

Citeşte şi: Botez cu peste 200 de invitaţi, oprit de oamenii legii în Timiş. Amenzi record în valoare de 35.000 de lei

Potrivit ordonanţei, „operatorii de transport trebuie să refuze accesul pasagerilor care nu poartă măşti”. 

Prima ţară afectată în Europa, Italia a plătit un preţ greu pentru epidemie, cu peste 35.000 de morţi şi peste 242.000 de persoane infectate. În această perioadă, boala pare să fie ţinută sub control, iar în ultimele 24 de ore au fost raportate 275 de cazuri noi şi 5 decese.