Amenzi usturătoare pentru companiile ai căror operatori call-center nu răspund la telefon în 5 minute. Proiectul a fost adoptat în Senat

Operatorii din call-center vor avea la dispoziție 5 minute să răspundă la apeluri din partea cetățenilor. În caz contrar, companiile se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 5.000 de lei, prevede un proiect iniţiat de parlamentari USR adoptat miercuri de Senat.

03 mai 2023, 14:35
Amenzi usturătoare pentru companiile ai căror operatori call-center nu răspund la telefon în 5 minute. Proiectul a fost adoptat în Senat

Cine sună la o companie pentru a face o reclamație sau pentru a cere informatii si solicită să fie transferat la un operator call-center nu va mai aștepta pe linie mai mult de cinci minute. Asta prevede un proiect de lege ce a trecut miercuri de Senat. Nerespectarea de către prestatori a obligaţiilor se sancţionează cu o amendă de la 1.000 la 5.000 lei”, se precizează în amendamentele admise la proiect.

Citește și: Angajări pe salarii fabuloase, între 9000 şi 16.000 de lei pe lună. Topul celor mai căutate joburi

Inițiatorii spun că deși au fost eliminate cozile din faţa sediilor operatorilor economici, timpul consumatorului este în continuare risipit, pentru că este pus să aştepte uneori zeci de minute la telefon pentru a avea ocazia de a discute cu personalul din cadrul departamentelor pentru relaţiile cu publicul. Aceste dificultăţi reprezintă un consum imens de energie, timp şi bani, în condiţiile în care, în alte ţări, statul deja a intervenit asupra legislaţiei obligându-i pe agenţii economici să preia apelurile clienţilor, într-o marjă de timp, cu sancţiuni concrete în cazul în care marja de timp este încălcată.

Citește și: Joburi 2022. Cele mai căutate locuri de muncă, domeniile care adună cele mai multe CV-uri

Proiectul va fi supus dezbaterii Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.