Angajări pe salarii fabuloase, între 9000 şi 16.000 de lei pe lună. Topul celor mai căutate joburi

Liber la angajat bugetari! Peste 90.000 de români vor beneficia de salarii majorate, vouchere de vacanţă și bonuri de masă. Este agitaţie mare şi pe piaţa privată a muncii, lucrătorii din IT fiind, ca de obicei, cei mai căutaţi.
Filip Stan
30 dec. 2022, 16:28
Angajări pe salarii fabuloase, între 9000 şi 16.000 de lei pe lună. Topul celor mai căutate joburi

Se fac angajări în Romnânia şi la stat, şi la privat. Luxoft România, o filială deținută de compania americană DXC Technology, spune că are în acest moment aproximativ 250 de joburi vacante, iar peste 60% dintre acestea presupun exclusiv muncă de acasă, fiind disponibile pentru specialiști din domeniul IT, indiferent de orașul în care locuiesc.

Planurile firmei includ angajarea unui număr total de 400 de persoane pe parcursul anului 2023, în cadrul celor trei linii de business pe care le dezvoltă în Romania, a precizat, luni, Luxoft.

Angajări pe bandă rulantă. S-a dat liber la concursuri. Nu trebuie să ai facultate, salariul atractiv, tichete de masă şi vouchere de vacanţă!
În prezent, din cei 2.500 de angajați ai Luxoft România, jumătate locuiesc în București și Județul Ilfov, în timp ce restul sunt angajați în regim full-remote, lucrând din alte orașe din țară.

Totuși, angajatorul a pus la dispoziția echipelor din Cluj și Iași și birouri de coworking, pentru a le oferi și angajaților care lucrează de acasă posibilitatea de a merge, când vor, într-un spațiu de lucru, în care să interacționeze și să socializeze față în față.

Compania-mamă a Luxoft, DXC Technology, cu sediul central la Ashburn, statul american Virginia, are venituri anuale estimate la 16 miliarde de dolari.

La nivel global, și în România, topul salariilor este dominat de domeniul IT, venitul net crescând de la lună la lună. Dacă în prima lună a anului 2022, salariul mediu în IT a fost de 8940 lei, în luna septembrie a ajuns la 9701 lei, conform datelor recente ale Institutului Național de Statistică.

Un full-stack developer cunoaște și e familiarizat cu mai multe tipuri de tehnologii și limbaje decât cei axați doar pe front-end sau back-end (cele de bază precum HTML5, CSS, JavaScript, cele front-end precum Angular sau React, cele back-end precum Node.js sau PHP, Ruby, Python și altele).

  • Pe platformele de joburi din România, salariul unui full-stack developer junior pornește de la 4000 lei, și poate ajunge la 7700 lei, interval confirmat și în rapoartele Brainspotting din ultimii ani;
  • Un middle full-stack developer poate ajunge la un salariu de peste 10900 lei;
  • Un senior full-stack developer are, în general, un salariu de peste 16093 lei.

După mai bine de un an de blocaj, Guvernul dă startul angajărilor la stat, iar  90.000 de posturi așteaptă să fie ocupate în aproape toate sectoarele. Instituțiile trebuie să își respecte bugetele dacă doresc să înscrie noi participanți în sistem.

În Ministerul Educației, care are cea mai mare nevoie de forță de muncă, sunt aproximativ 21.700 de posturi vacante. Ministerul de Interne, care are peste 15.000 de posturi vacante, este o altă  instituție care va face angajări.

În timp ce Ministerul Sănătății va avea nevoie de aproximativ 12.800 de lucrători, Ministerul Apărării Naționale va adăuga, de asemenea, peste 15.000 de noi angajați.

Ministerul Justiției, care are nevoie de 3.800 de angajați suplimentari, va începe de asemenea să facă angajări de îndată ce începe noul an. Ministerul de Finanțe are nevoie de încă 3.100 de lucrători.

Începând cu 1 ianuarie, salariile din instituțiile publice vor crește cu până la 10%. Candidații care sunt interesați de aceste posturi trebuie să îndeplinească standarde legate de studii, vechimea în muncă și alte criterii.

Angajări la stat, LISTA locurilor disponibile. Salarii majorate, tichete de masă şi vouchere de vacanţă

Care sunt condițiile de eligibilitate pentru angajări

În conformitate cu articolul 3 din Regulamentul-cadru, care a fost adoptat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, revizuit și actualizat, candidații trebuie să îndeplinească cerințele generale enumerate mai jos pentru a fi considerați eligibili pentru un post contractual vacant sau temporar vacant:

„-are cetățenia română, cetățenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparținând Spațiului Economic European și domiciliul în România
-cunoaște limba română, scris și vorbit
-are vârsta minimă reglementată de prevederile legale
-are capacitate deplină de exercițiu
-are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinței medicale eliberate de medicul de familie sau de unitățile sanitare abilitate
-îndeplinește condițiile de studii și, după caz, de vechime sau alte condiții specifice potrivit cerințelor postului scos la concurs
-nu a fost condamnată definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului ori contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu intenție, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcției, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.”, se arată în legea citată de RomâniaTV.

ANALIZĂ. Cele mai bine plătite locuri de muncă și cei mai căutați candidați

Un număr de 420.000 de joburi noi au fost postate anul acesta pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România. Aproximativ jumătate din numărul total de joburi noi de anul acesta au vizat candidații entry level, la scurtă distanță de aceștia fiind plasați cei care au un nivel mediu de experiență, respectiv 2-5 ani.

Urmează candidații fără experiență, specialiștii cu senioritate de cel puțin 5 ani în domeniul lor de activitate și managerii. De altfel, și în ceea ce privește eforturile pentru găsirea unui job se observă un avânt spectaculos al tinerilor, care se apropie vertiginos de liderii istorici ai aplicărilor, respectiv categoria de vârstă 25-35 de ani.

În 2022, candidații cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au avut 2,9 milioane de aplicări pentru joburile postate pe eJobs.ro, iar cei din segmentul 25-35 de ani au înregistrat 3,9 milioane de aplicări. În total, anul acesta a fost depășit pragul de 10 milioane de aplicări.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, media salarială înregistrată anul acesta pentru candidații entry level a fost de 3.000 de lei net, la nivelul întregii țări. O medie lunară de 4.000 de lei a fost raportată pentru cei cu 2-5 ani de experiență și 5.200 de lei pentru specialiștii cu senioritate mai mare de 5 ani.

Departamentele pentru care s-au căutat cele mai multe profiluri au fost vânzările, client service / call-center si administrativ logistică.

Dacă nivelul studiilor nu mai este neapărat un criteriu care poate condiționa angajarea, recrutorii sunt, însă, foarte atenți la abilități precum limbile străine vorbite sau competențele digitale pe care le dețin candidații. Astfel, peste 170.000 dintre joburile postate în platformă menționau limba engleză în rândul cerințelor și 23.000 aveau trecută limba germană.

Spynews
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Bzi.ro
Veste proastă pentru fanii „Las Fierbinți“! Un mare actor își ia adio de la serial!
Fanatik.ro
Gigantul german care intră pe piața din România. A preluat o fabrică cu sute de angajați
Capital.ro
Noua lege de la 1 iulie. Este schimbarea pe care o așteptau milioane de români
Playtech.ro
Imagini indecente cu Simona Halep. Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt incendiare
DailyBusiness
Acești români vor primi 5.000 de euro! Ce trebuie să facă pentru acești bani GRATIS
Adevarul
Ucraina a distrus ultima navă purtătoare de rachete staționată în Crimeea
Spynews
Cum arată Erika Isac nemachiată. Artista s-a afișat complet naturală. Cântăreața și-a uimit fanii: „Ce față de inocentă...” / FOTO
Spynews
Ce s-a întâmplat la parastasul de 40 de zile al lui Mădălin, băiatul mort din Olt. Imagini sfâșietoare de la mormântul său: ”Ne-ai distrus” / VIDEO
Evz.ro
Fenomene extreme în România. O zi cu probleme anunțate de meteorologi
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate călugări! Transformarea fizică e incredibilă și e imposibil de recunoscut, la 52 de ani
wowbiz.ro
Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție
Cancan.ro
Gabi Bădălău a ”comis-o” grav cu Urus-ul de 300.000 €! Sechestrat de DIICOT, într-un dosar de trafic de droguri
Playsport.ro
Cazacu, dezvăluiri bombă despre Ramona Olaru. A spus, în sfârșit, ce nu mai zisese niciodată
kanald.ro
Urmărire cu final neașteptat! Un afacerist a intrat cu un Lamborghini într-un stâlp în timp ce urmărea un motociclist care îi furase ceasul în valoare de 40.000 de euro. Ce s-a întâmplat cu hoțul
Capital.ro
Ungurii devin stăpâni în Europa. Susținerea este totală pentru Viktor Orban
StirileBZI
Avertismentul economistului Ionuț Dumitru: „Ne întindem mai mult decât ne este plapuma la împrumuturi!”
Prosport.ro
FOTO. Bomba sexy care s-a iubit cu fiul lui Cristi Borcea continuă să facă ravagii cu imaginile provocatoare cu ea!
stirilekanald.ro
Cât a ajuns să coste roșiile românești în piețe! Românii, în pragul disperării
substantial.ro
Daniel Bană, de la naveta zilnică pentru fotbal la goluri pentru Universitatea Craiova: povestea inspirațională a noii speranțe a fotbalului oltenesc
MediaFlux
Cresc SALARIILE. Angajații care vor primi mai mult cu 10%
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'