Amenzile din starea de urgenţă ar putea fi anulate. Ce trebuie să faci pentru a-ţi recupera banii

O mare parte dintre amenzile date în starea de urgență ar putea fi anulate, spune proiectul de lege, depus în procedură de urgență de PSD, ALDE și Pro România.

RomaniaTV.net
25 mai 2020, 08:40
Amenzile din starea de urgenţă ar putea fi anulate. Ce trebuie să faci pentru a-ţi recupera banii

După ce Curtea Constituțională a decis că amenzile date în starea de urgență nu sunt constituționale, liberalii fie cereau o ordonanță de urgență pentru anularea acestora, fie spuneau ca oamenii să se descurce singuri în instanță. 

Însă pentru a nu bloca instanțele, social-democrații, alături de ALDE și Pro România, au venit cu această inițiativă legislativă care ar putea fi adoptată în maximum 3 săptămâni.

Potrivit inițiativei, cei care deja și-au plătit sancțiunile, își vor recupera banii printr-o simplă cerere.

Raed Arafat, avertisment pentru românii care nu respectă regulile. „Dacă nu vrei să ţi se ia temperatura, fă cumpărăturile online”

Ludovic Orban: Magazinele care nu mai măsoară temperatura riscă amenzi

Mai multe centre comerciale au decis să nu mai măsoare temperatura clienţilor. Premierul Ludovic Orban a anunţat verificări şi eventuale sancţiuni.

Purtarea măştii este obligatorie în spaţiile închise, asta e clar. Noi puteam să dăm amenzi şi înainte de publicarea acestor ordine în Monitorul Oficial, există cadrul legal, dar am ales să nu o facem, pentru a da timp populaţiei să se obişnuiască.„, a spus premierul.

După scandalul de la Kaufland din Bucureşti, mai multe centre comerciale au decis să nu mai măsoare temperatura clienţilor. Premierul Ludovic Orban a anunţat verificări. 

În ceea ce priveşte magazinele care nu mai fac scanarea temperaturii la intrare, deşi acest lucru este obligatoriu pentru operatorii comerciali şi angajatori, vom face verificări şi vom lua măsuri acolo unde se impun„, a declarat Ludovic Orban în exclusivitate pentru DC NEWS.