Amenzile neplătite vor fi transformate în muncă în folosul comunităţii – propunere

Viceprimarul din Târgu Mureş, Sergiu Papuc, a anunţat, vineri, că a cerut Serviciului de executare silită şi urmărire amenzi din cadrul Primăriei să întocmească cereri de chemare în judecată pe numele cetăţenilor declaraţi insolvabili, pentru transformarea amenzilor contravenţionale neplătite în ore de muncă în folosul comunităţii, întrucât datoria totală în astfel de cazuri este de peste 6,5 milioane de lei.

RomaniaTV.net
14 feb. 2020, 13:01
Amenzile neplătite vor fi transformate în muncă în folosul comunităţii – propunere

„În calitate de viceprimar al Municipiului Târgu Mureş, cu atribuţii privind urmărirea şi recuperarea impozitelor şi taxelor locale, am solicitat Serviciului de executare silită şi urmărire amenzi din cadrul Primăriei să întocmească cereri de chemare în judecată pentru târgumureşenii care deja au fost declaraţi insolvabili (care nu au în proprietate bunuri care pot fi executate), în vederea transformării amenzilor contravenţionale în ore de muncă în folosul comunităţii. Este vorba de 1.261 de persoane care datorează, în total, bugetului local 6.153.553 de lei şi 137 de firme care datorează 493.689 de lei”, a arătat Sergiu Papuc, într-un comunicat de presă.

Viceprimarul din Târgu Mureş a precizat că deja a fost trimis un set de chemări în judecată către Judecătoria Târgu Mureş şi că este convins că atunci când se vor vedea în faţa instanţei de judecată cei mai mulţi vor veni şi vor plăti, iar ceilalţi vor presta muncă în folosul comunităţii, acolo unde este nevoie.

Sergiu Papuc a arătat că de muncă prestată de aceşti datornici ar putea beneficia Grădina Zoologică din Târgu Mureş, Căminul de bătrâni şi Complexul de agrement şi sport „Mureşul”, toate aflate în subordinea Primăriei.

„Toţi locuitorii trebuie să-şi facă datoria de cetăţean, aşa cum o fac cei mai mulţi din oraşul nostru. Cei care nu vor să plătească sau nu au bani, să se gândească de două ori înainte să facă o prostie. Dacă nu, să muncească pentru confortul celorlalţi”, a mai spus Sergiu Papuc.


loading...