Amenzile pentru evaziunea fiscală şi munca la negru, majorate substanţial de către Guvern

Amenzile pentru munca la negru şi evaziunea fiscală vor fi majorate substanțial de către Guvern, potrivit propunerilor făcute în Planul Anual de Lucru al Guvernului.

11 mart. 2019, 08:39
Amenzile pentru evaziunea fiscală şi munca la negru, majorate substanţial de către Guvern

Pe lista propunerilor de acte normative regăsite în Planul Anual de Lucru al Guvernului pentru 2019 se regăseşte o astfel de iniţiativă la capitolul fiscalitate: „Proiect de Lege privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. (…) Capitolul politici macroeconomice. Fiscalitate. Buget – Majorarea drastică a amenzilor/penalităţilor pentru evaziune şi muncă la negru”, scrie adevarul.ro.

Citeşte şi BONURI DE MASĂ 2019. Amenzi de ZECI DE MII de lei pentru TICHETELE DE MASĂ folosite incorect

Nu este detaliat însă ce majorări presupune acest proiect.

Amenzile pentru munca la negru sunt, în prezent, destul de mici, comparativ cu taxele pe care trebuie să le plătească un angajator către stat pentru un salariat.

Codul Muncii arată că prestarea muncii de către o persoană fără încheierea unui contract individual de muncă, cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.

În schimb, pentru un contract de muncă încheiat pe salariul minim de 2.080 de lei, angajatul primeşte „în mână” 1.263, în timp ce angajatorul plăteşte către stat taxe în valoare totală de 864 lei, atât în numele său, cât şi al angajatului.


loading...