Americanii ar putea aduce sfârşitul lumii! Au un program inspirat din Terminator

Rețeaua Skynet chiar există și a fost creată de NSA, dar un alt program ar putea aduce apocalipsa.

09 mai 2015, 14:38
Americanii ar putea aduce sfârşitul lumii! Au un program inspirat din Terminator

Numele Skynet are un impact puternic asupra celor care au urmărit filmele din seria Terminator. Un program denumit Skynet există în realitate și a fost creat de către americani. 

Rețeaua Skynet din filmul Terminator este responsabilă pentru distrugerea aproape completă a omenirii. Programul declanșează un atac nuclear de proporții, eliminând majoritatea oamenilor de pe Terra.

Povestea este de-a dreptul înfricoșătoare, având în vedere că șansele ca o inteligență artificială să ne radă de pe suprafața Pământului sunt destul de mari dacă luăm în calcul avertismentele unor oameni precum Bill Gates sau Elon Musk. 

Rețeaua Skynet creată NSA împărtășește, din fericire, doar numele cu cea din seria Terminator, dar asta nu înseamnă că existența ei nu ar trebui să ne îngrijoreze.

Potrivit The Intercept, Skynet este un program de supraveghere care utilizează metadatele din telefoane pentru a descoperi unde se află și ce apeluri efectuează persoanele suspectate de terorism. S-ar părea că un jurnalist Al Jazeera a devenit țintă a acestui program, după ce a fost pus, pe nedrept, pe o listă cu suspecți de activități teroriste.

Ahmad Muaffaq Zaidan, șeful biroului Al Jazeera din Islamabad a fost urmărit de Skynet după ce NSA a crezut că are legătuuri cu Al Qaeda, deoarece a reușit să obțină interviuri cu membri ai grupării, inclusiv cu Osama bin Laden.

Citeşte mai multe pe playtech.ro