Americanii au folosit timp de 20 de ani acelaşi cod pentru lansarea RACHETELOR NUCLEARE. Îl ghiceşti?

Un profesor de informatică american a descoperit codul de lansare al rachetelor nucleare Minuteman ale Statelor Unite folosit timp de 20 de ani în perioada Războiului Rece.

09 dec. 2013, 13:13
Americanii au folosit timp de 20 de ani acelaşi cod pentru lansarea RACHETELOR NUCLEARE. Îl ghiceşti?

Steven M. Bellovin, un cunoscut profesor de informatică al Universităţii Columbia, a descoperit codul de lansare al rachetelor nucleare Minuteman deţinute de Statele Unite, combinaţia 00000000 fiind folosită timp de de 20 de ani, conform Mashable.com.

Citeşte şi Dezvăluiri: documente declasificate arată cât de aproape am fost de cel de-al Treilea Război Mondial

Codurile, cunoscute sub numele de PALs (Permissive Action Links), au fost schimbate imediat după criza din Cipru ce a avut loc între anii 1963 şi 1964, atunci când Turcia şi Grecia erau pe cale să pornească un confict nuclear. Din ultimele informaţii se pare că securitatea sporită era doar de imagine, iar timp de 20 de ani preşedinţii americani au purtat un geamantan cu „coduri”, doar de formă, deoarece acesta nu era deloc ascuns.

Citeşte şi Povestea ofiţerului sovietic care a evitat izbucnirea unui RĂZBOI NUCLEAR

Lista pe care trebuia să o verificăm înainte de lansare instruia echipajul să verifice de două ori panourilor de blocare din buncărul subteran, pentru a ne asigura că nici o altă cirfă în afară de zero nu a fost introdusă„, a declarat Dr. Bruce G. Blair, un fost ofiţer din Air Force, care gestiona rachetele Minuteman.