Americanii cred că a existat o complicitate între Donald Trump şi Rusia

Publicat: Miercuri, 27 Martie 2019 16:57 // Actualizat: Miercuri, 27 Martie 2019 16:57 // Sursa: romaniatv.net

Robert Mueller şi-a încheiat vineri, după aproape doi ani, investigaţiile cu privire la o presupusă complicitate între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia în 2016 şi şi-a prezentat concluziile secretarului Justiţiei William Barr.

Aproape jumătate dintre americani consideră în continuare că Donald Trump a colaborat cu Rusia pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din 2016, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos efectuat după încheierea anchetei procurorului special Robert Mueller, care nu a găsit probe ale unei asemenea complicităţi infracţionale, relatează Reuters.

Într-o sinteză de patru pagini, secretarul Justiţiei scrie că procurorul special Mueller nu a găsit vreo probă a unei complicităţi infracţionale între echipa lui Trump şi Kremlin în timpul alegerilor americane din 2016. Raportul lasă însă fără răspuns întrebarea dacă locatarul Casei Albe s-a făcut vinovat de obstrucţionarea justiţiei.

Potrivit acestei anchete de opinie, 48% dintre persoanele intervievate consideră că Trump sau un membru al campaniei sale a cooperat cu Rusia cu scopul de a influenţa alegerile din 2016 - cu şase puncte procentuale mai puţin decât într-un sodaj efectuat săptămâna trecută.

De asemenea, 53% dintre persoanele chestionate consideră că preşedintele american a încercat să pună capăt anchetei ruse.

După ce au aflat concluziile anchetei procurorului special Robert Mueller, americanii au opinie mai pozitivă faţă de Donald Trump, care înregistrează 43% opinii favorabile - cel mai înalt scor de la începutul anului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8722
RON
25 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H