Americanii dau petreceri cu bere în aşteptarea Uraganului Florence: Fii pe fază, fii prudent, bea bere!

În Statele Unite s-a creat o tradiţie insolită în aşteptarea uraganelor. Pe lângă măsurile de precauţie, americanii organizează tradiţionalele  "hurricane parties" pentru alungarea fricii şi a stresului. Carolina de Nord nu face excepţie nici de data aceasta, pregătindu-se de sosirea uraganului Florence.

13 sept. 2018, 20:40
Americanii dau petreceri cu bere în aşteptarea Uraganului Florence: Fii pe fază, fii prudent, bea bere!

„Fii pe fază, fii prudent, bea bere de calitate!” este îndemnul tradiţional pentru americanii care se pregătesc să înfrunte uraganele. „Florance detestă berea locală”, spun neînfricaţii uraganelor. 

Cu această ocazie, barurile oraşului istoric Wilmington sunt pline de clienţi. Pe şevaletele de pe trotuar sau pe bucăţi de scândură afişate în vitrine, barurile îşi îndeamnă clienţii să se „refugieze” în interiorul localurilor lor, potrivit Belga.

Citeşte şi Uraganul Florence vine însoţit de un fenomen periculos. Valurile ajung la înălţimea unui bloc de 7 etaje

„Dacă vine uraganul, oamenii nu mai e nevoie să vii la muncă în ziua următoare. Şi ce faci în timpul acesta? Bei!”, spune Jordan Berry după tejgheaua lui de la „Cape Fear Wine and Beer „, unde canalul meteo a înlocuit cu această ocazie emisiunile sportive la televizor. 

Dacă trebuie să murim, mai bine murim fericiţi!

Americanii numesc aceste pregătiri „petrecere de uragan”. „Principiul de bază este să bei. Să bei înainte de uragan, să bei şi în timpul uraganului. După uragan, să bei şi să plângi!”, spune unul dintre clienţii barului – o femeie care se recomandă a fi Margot Stevens. „Nu poţi să faci nimic pentru a orpi un uragan. Şi atunci, dacă tot mori, de ce să nu mori fericit?!”, mai spune ea.