Americanii sărbătoresc în stradă victoria lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale. Imagini spectaculoase din mai multe state

Americanii au început deja să sărbătorească victoria candidatului democrat Joe Biden în mai multe state ale SUA, după ce acesta şi-a anunţat câştigarea alegerilor prezidenţiale într-un mesaj postat pe Twitter.

07 nov. 2020, 17:22
Americanii sărbătoresc în stradă victoria lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale. Imagini spectaculoase din mai multe state

„America, sunt onorat că m-ai ales să conduc țara noastră măreaţă. Munca va fi grea, dar vă promit un lucru: voi fi preşedinte pentru toţi americanii, indiferent dacă aţi votat pentru mine sau nu. Voi păstra credinţa pe care v-aţi pus-o în mine”, a fost prima reacţie a lui Joe Biden.

Locuitorii oraşului New York au ieşit pe străzi şi şi-au exprimat bucuria. Unii au început să aplaude şi să ţipe, alţii au claxonat fără încetare din maşini atunci când au aflat vestea.

Citeşte şi Joe Biden revendică victoria alegerilor din SUA. „America, sunt onorat. Voi fi preşedinte pentru toţi, chiar dacă m-aţi votat sau nu”

Şi în cartierul Manhattan, din New York, se aud claxoane, oameni care lovesc oale şi tigăi sau care au ieşit pe balcoane şi bat din palme.

Şi pe străzile din Washington DC, în apropierea Casei Albe, mii de oameni entuziasmaţi au ieşit să sărbătorească. Mulţi flutură steagul SUA şi afişează pancarte cu mesaje de felicitare pentru Biden.

Oamenii din Philadelphia au dat adevărate spectacole pe stradă. Au dansat şi au cântat la aflarea veştii.

Însă, cu toate că lucrurile sunt destul de evidente, Donald Trump nu şi-a asumat înfrângerea. Ba chiar susţine că, de fapt, el este cel care a câştigat alegerile.

Citeşte şi Alegeri prezidenţiale în SUA. Donald Trump: „S-au întâmplat lucruri rele în camerele de numărare a voturilor”