Americanilor nu le mai place politica lui Donald Trump

Aproape 60 la sută dintre cetăţenii americani dezaprobă politicile implementate de preşedintele SUA, Donald Trump, arată rezultatele unui sondaj de opinie difuzat miercuri, relatează site-ul publicaţiei The Hill.

RomaniaTV.net
07 iun. 2017, 19:56
Americanilor nu le mai place politica lui Donald Trump

Potrivit sondajului efectuat de Institutul Universităţii Quinnipiac, 57 la sută dintre cetăţenii americani dezaprobă modul în care preşedintele Donald Trump conduce Statele Unite, în timp ce 34 la sută apreciază politicile liderului de la Casa Albă.

Un sondaj efectuat la sfârşitul lunii mai arăta că 55 la sută dintre cetăţeni contestau politicile lui Donald Trump, iar 37 la sută le aprobau.

Treizeci şi unu la sută dintre alegători cred că Donald Trump a comis ilegalităţi în relaţia cu Rusia, iar alţi 29 la sută dintre respondenţi consideră că preşedintele a făcut lucruri nepotrivite normelor etice, dar nu ilegale, prin contactele cu Moscova. Treizeci şi doi la sută dintre americani consideră că preşedintele nu a făcut nimic rău.

Citeşte şi Donald Trump, criticat de Phenian: Acţiunile preşedintelui american sunt egoiste şi lipsite de moralitate

Patruzeci la sută dintre alegători cred că membrii echipei de campanie a lui Donald Trump au avut contacte ilegale cu Rusia.

Majoritatea cetăţenilor americani, 54 la sută, consideră că Donald Trump este prea prietenos cu Rusia, în timp ce 38 la sută cred că este o atitudine potrivită.

Conform mediei sodajelor Institutului RealClearPolitics, Donald Trump are o popularitate de 39,4 la sută, în timp ce 55 la sută dintre americani dezaprobă politicile noului preşedinte.