Americanul Kyle Smaine, campion mondial la schi, a murit la 31 de ani, prins de o avalanşă

În avalanşa care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute şi-au pierdut viaţa două persoane, între care Smaine, conform autorităţilor din Nagano.

31 ian. 2023, 16:06
Americanul Kyle Smaine, campion mondial la schi, a murit la 31 de ani, prins de o avalanşă

Americanul Kyle Smaine, în vârstă de 31 de ani, campion mondial la schi acrobatic în 2015, şi-a pierdut viaţa într-o avalanşă. Tragedia a avut loc la finalul săptămânii trecute în regiunea Nagano din Japonia, au anunţat rudele acestuia, informează Agerpres care citează EFE. În urmă cu cinci zile sportivul a postat pe o rețea socială un video cu o coborâre spectaculoasă.

Doliu uriaş în lumea filmului. O actriţă dragă românilor a murit la 45 de ani

Echipa de freestyle a Statelor Unite a confirmat, la rândul ei, decesul lui Smaine printr-o postare pe reţeaua de socializare Instagram, însoţită de o fotografie a sportivului.

„Am pierdut un om, un prieten, un schior şi un coechipier grozav”, a scris Federaţia, transmiţând în acelaşi timp condoleanţe familiei sale.

Soţia schiorului, Jenna Dramise, a postat şi ea un mesaj de adio pe Instagram: „Sunt recunoscătoare că m-am căsătorit cu tine şi că te-am avut în viaţa mea. Ţi-a plăcut schiul mai mult decât oricui altcuiva”.

În avalanşa produsă şi-au pierdut viaţa două persoane, între care Smaine, conform autorităţilor din Nagano.

Originar din Apple Valley (SUA), Kyle Smaine a cucerit medalia de aur la schi acrobatic la Campionatele Mondiale din 2015 de la Kreischberg (Austria). Ultima sa competiţie majoră a fost trei ani mai târziu la Cupa Mondială de la Mammoth Mountain.

Doliu în lumea sportului. Campionul a murit într-un tragic accident rutier. În mașină se aflau și cele două fiice ale sale, acestea fiind grav rănite