Amestecați câteva picături de lipici cu bicarbonat de sodiu. E cea mai eficientă metodă ca să lipiți orice obiect rupt pe care-l aveți în casă

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit în numeroase scopuri, atât în bucătărie, cât și când vine vorba de îngrijirea casei.

14 apr. 2022, 22:23
Amestecați câteva picături de lipici cu bicarbonat de sodiu. E cea mai eficientă metodă ca să lipiți orice obiect rupt pe care-l aveți în casă

Amestecați câteva picături de lipici cu bicarbonat de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu poate fi un adevărat truc de curățenie la care puteți apela cu încredere de fiecare dată când vreți să vă păstrați locuința în ordine. Sau, bicarbonatul de sodiu combinat cu lipiciul poate fi un truc extraordinar de reparare a oricărui obiect pe care îl aveți în casă.

Așadar, tot ce trebuie să faceți este să amestecați bicarbonat de sodiu cu lipici. În acest fel, lipiciul devine mult mai rezistent și puteți să lipiți ușor orice obiecte care se strică sau se desfac. Bicarbonatul de sodiu este un accelerator care face amestecul să se lipească mult mai bine, oferind o rezistență sigură.

Puneți câteva picături de lipici pe obiectul care vi s-a rupt, iar ulterior adăugați un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. Veți vedea imediat că lipiciul se va usca mai repede. Durează doar câteva secunde. Și desigur, amestecul va oferi o întărire mai puternică.

Citește și Amestecă bicarbonat de sodiu cu pastă de dinți și dă cu soluția pe perete. Trucul pe care trebuie să îl știe orice român! Rezultatul e uimitor

În caz că vă întrebați ce anume puteți lipi cu acest amestec, răspunsul este simplu. Orice. Fie că vorbim de ochelari, de produse din plastic, de mânerele ușilor, de veioze, orice fel de cutii, carcase.

Cum ștergeți urmele de pe pereți

Toarnă bicarbonat de sodiu pe un burete cu săpun și dă cu soulția pe pereți. Nu de puține ori am auzit că acest produs este o soluție eficientă și ieftină pentru multe dintre treburile gospodărești.

Cine s-ar fi gândi vreodată că acest praf banal poate veni cu rezultate demne de orice produs profesional. Dacă aveți urme pe pereți tot ce trebuie să faceți este să înmuiați un burete în apă cu săpun, apoi în amestec de bicarbonat de consistența unei paste și îndepărtați cu grijă urmele de pe pereți. Procedura nu va afecta deloc vopseaua.

Bicarbonatul de sodiu (NaHCO3) este un compus chimic anorganic care face parte din categoria sărurilor. Denumirea științifică este hidrogenocarbonat de sodiu. Denumirea de bicarbonat de sodiu trebuie considerată o denumire uzuală, fără pretenții științifice.

Citește și Toarnă bicarbonat de sodiu pe un burete cu săpun și dă cu soulția pe pereți! Trucul pe care trebuie să îl știe orice român

La ce mai putem folosi bicarbonatul de sodiu:

  • eliminarea arsurilor la stomac
  • îndepărtarea mătreții
  • în chimioterapie, reprezintă un aditiv pentru protejarea rinichilor
  • utilizat intravenos ca alcalinizant, în bolile astmatice care pun viața în pericol la copii
  • mușcături de insecte, mâncărime, la tratamentul pielii
  • este eficient împotriva spasmelor stomacului, dar dozat cu grijă, deoarece bicarbonatul de sodiu poate provoca sughițuri, eructații și insomnie
  • reduce mirosului de transpirație
  • păstrează pieptenii și periile curate
  • albește dinții (poate fi adăugat ca aromă ulei de mentă)
  • se folosește pentru dezodorizare (de exemplu, dezodorizarea covoarelor)
  • îndepărtează petele de grăsime, cafea și ceai de pe haine și țesături
  • curățarea murdăriei persistente pe vase, gresie, frigidere, cuptoare etc.
  • dă strălucire argintului
  • reprezintă baza materialului de împrăștiere la sablare, constituind unul dintre ingredientele speciale utilizate. Procesul curăță, -degresează și nu provoacă deteriorarea suprafeței, astfel încât poate fi aplicat în siguranță pe oțel inoxidabil, metale prețioase și ușoare, sticlă, suprafețe cromate, ceramică, dar și pe diverse materiale plastice.