Toarnă bicarbonat de sodiu pe un burete cu săpun și dă cu soulția pe pereți! Trucul pe care trebuie să îl știe orice român!

Bicarbonatul de sodiu este un produs pe care fiecare român trebuie să îl aibă în sertarul din bucătărie. Acesta are o multitudine de întrebuințări și ne face viața mai ușoară.

22 feb. 2022, 10:07
Toarnă bicarbonat de sodiu pe un burete cu săpun și dă cu soulția pe pereți! Trucul pe care trebuie să îl știe orice român!

Tornă bicarbonat de sodiu pe un burete cu săpun și dă cu soulția pe pereți. Nu de puține ori am auzit că acest produs este o soluție eficientă și ieftină pentru multe dintre treburile gospodărești.

Tornă bicarbonat de sodiu pe un burete cu săpun și dă cu soulția pe pereți! Trucul pe care trebuie să îl știe orice român!

Cine s-ar fi gândi vreodată că acest praf banal poate veni cu rezultate demne de orice produs profesional. Dacă aveți urme pe pereți tot ce trebuie să faceți este să înmuiați un burete în apă cu săpun, apoi în amestec de bicarbonat de consistența unei paste și îndepărtați cu grijă urmele de pe pereți. Procedura nu va afecta deloc vopseaua.

Bicarbonatul de sodiu (NaHCO3) este un compus chimic anorganic care face parte din categoria sărurilor. Denumirea științifică este hidrogenocarbonat de sodiu. Denumirea de bicarbonat de sodiu trebuie considerată o denumire uzuală, fără pretenții științifice.

Citește și: Licoarea-minune care scade tensiunea arterială în mai puțin de o oră. Se prepară dintr-un fruct ieftin și are un pachet de beneficii pentru organismul uman!
La ce poate fi utilizat:

-eliminarea arsurilor la stomac
-îndepărtarea mătreții
-în chimioterapie, reprezintă un aditiv pentru protejarea rinichilor
-utilizat intravenos ca alcalinizant, în bolile astmatice care pun viața în pericol la copii
-mușcături de insecte, mâncărime, la tratamentul pielii
-este eficient împotriva spasmelor stomacului, dar dozat cu grijă, deoarece bicarbonatul de sodiu poate provoca sughițuri, eructații și insomnie
-reduce mirosului de transpirație
-păstrează pieptenii și periile curate
-albește dinții (poate fi adăugat ca aromă ulei de mentă)
-se folosește pentru dezodorizare (de exemplu, dezodorizarea covoarelor)
-îndepărtează petele de grăsime, cafea și ceai de pe haine și țesături
-curățarea murdăriei persistente pe vase, gresie, frigidere, cuptoare etc.
-dă strălucire argintului
-reprezintă baza materialului de împrăștiere la sablare, constituind unul dintre ingredientele speciale utilizate. Procesul curăță, -degresează și nu provoacă deteriorarea suprafeței, astfel încât poate fi aplicat în siguranță pe oțel inoxidabil, metale prețioase și ușoare, sticlă, suprafețe cromate, ceramică, dar și pe diverse materiale plastice.

Citește și: Fructul-minune care topeşte kilogramele, îmbunătăţeşte vederea şi previne hipertensiunea arterială. Cum trebuie consumat ca să beneficiezi de toate proprietăţile lui