Amintiri de la masacrul Perla: „Am mirosit praf de puşcă şi mi-am dat seama că se trage” VIDEO

"I-am văzut pistolul îndreptat spre mine, iar după câteva clipe am simţit o arsură în genunchiul stâng". Sunt cuvintele unui client care se afla în acea zi fatidică de 5 martie în salonul din zona Perla. Ion Preda venise să se tundă. A auzit de la primul foc de armă şi pană la ultimul.

RomaniaTV.net
10 mart. 2012, 08:48
Amintiri de la masacrul Perla: „Am mirosit praf de puşcă şi mi-am dat seama că se trage” VIDEO

Deşi au trecut câteva zile de la masacru, Ion Preda are totul clar în minte. Ori de câte ori închide ochii, bărbatul aude focurile de armă, simte mirosul de praf de puşcă, durerea de picior şi vede trupurile celor două femei întinse pe podea. Se afla acolo, în salonul din zona Perla, luni, 5 martie la ora 17. Venise să se tundă.

Am aşteptat pe canapeaua din spatele scaunelor şi după ce s-a eliberat scaunul respectiv, m-am aşezat pe scaun pentru a mă tunde doamna Caty. După circa 5 minute am auzit o pocnitură în holul coaforului„, a povestit victima masacrului.

Aşa a început coşmarul. „Am mirosit praf de puşcă şi mi-am dat seama că se trage cu armă de foc. În secundele următoare, doamna Caty s-a adresat unui domn: George, nu e bine ce faci„.

Bărbatul pe care frizeriţa Caty îl ruga să se oprească era chiar Gheorghe Vlădan. Omul care a omorât două femei şi a rănit alţi şase oameni. La scurt timp după ce a tras primul glonţ, atacatorul şi-a îndreptat arma şi spre Ion Preda. Nu-l cunoştea, dar îl incomoda prezenţa lui.

Am văzut un individ, cu ochelari negri de soare. Am văzut că mâna lui dreaptă era la nivelul umărului. M-am aplecat cu tot corpul şi cu capul pe genunchi şi am auzit focul de armă. Am simţit o arsură în genunchiul stâng. Mi-am dat seama că m-a împuşcat. Au fost cele mai groaznice clipe din viaţa mea. Nu ştiam ce are de gând să facă după aceea. Am crezut că vine să mai îmi tragă un glonţ în cap, în spate„, a povestit Ion Preda.

Ion Preda îi mulţumeste lui Dumnezeu că a scăpat cu viaţă. Nu-i este deloc uşor să treacă peste acea zi de 5 martie. Cu atât mai mult cu cât, glonţul i-a explodat în picior. Cel mai probabil, o sa rămână cu un defect la mers.